Ultimatestartti 2023

Ultimate on vauhdikas ja hyvähenkinen joukkuelaji. Tavoitteena on tehdä maaleja syöttelemällä kiekkoa, eli frisbeetä, maalialueelle.

Ultimatelle ominaista on hyvä yhteishenki kaikkien pelaajien kesken. Fyysinen kontakti ei ole sallittua, ja peli vaatii sääntöjen kunnioittamista. Ultimatessa ei ole tuomareita, vaan pelaajat selvittävät riketilanteet itse keskustelemalla. Ultimatea saa ja kuuluu pelata kovaa, mutta ei koskaan peli-ilon kustannuksella.

Ulkokaudella lajia pelataan nurmikentällä 7-vastaan-7. Talvisin pelataan halleissa viiden hengen kentällisissä. Lajin suosituin pelimuoto on mixed, jossa on samanaikaisesti edustettuna sekä miehiä että naisia. Suomessa järjestetään aktiivisesti eri tasoisia turnauksia ympäri vuoden, kaikille sukupuolille.

Kuulostiko tämä lajiltasi?

Tervetuloa kokeilemaan opiskelijoiden ultimate-starttiin! Kurssi kestää kolme kertaa, joiden aikana pääset nauttimaan pelin hurmoksesta sekä uusista tuttavuuksista. Kurssilla opetellaan perusheitot ja kiinniotot. Lisäksi saatat oppia hieman pelitaktiikoista.

Starttikurssi järjestetään ulkona nurmikentällä, joten varusteeksi tarvitset urheiluvaatteiden lisäksi nappulakengät tai lenkkarit. Kurssi on suunnattu ultimatea aloittaville, mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita! Ennakkoilmoittautumista ei ole, riittää että ilmestyy paikalle. Ultimate-startin jälkeen järjestetään jatkokurssi halukkaille. Kurssit järjestää Disquitos ry yhteistyössä Unimoven kanssa.

Mitä: Ultimatestartti opiskelijoille

Milloin: Maanantaisin klo 19.30-21 11.9.2023 alkaen

Missä: Norssin tekonurmi, Kaitoväylä 7, 90570 Oulu

Mitä maksaa: 0€

Lisätietoa ultimatesta ja Disquitoksen toiminnasta löytyy sivuiltamme tai instagramista @disquitos

Kuvat: @tomin_urheilukuvat

Ultimate-Start in English

Ultimate is a fast-paced and good-spirited team sport. The goal is to make points by throwing and catching a frisbee disc in the goal zones.

Ultimate is known by its good spirit among all players. Physical contact is not allowed and the game requires from everyone to respect the rules. There are no referees in Ultimate – in case of fouls, the players discuss among themselves to solve the situation. Ultimate can and should be played hard, but never at the expense of enjoying the game.

During the outdoor season, the sport is played in 7vs7 mode on grass or turf. While the winter is the time for 5 on 5 games in sport halls. The most popular game format of the sport is mixed, where both men and women play together at the same time. Tournaments of different levels are organised in Finland throughout the year and for all genders.

Does this sound like your kind of sport?

You’re welcome to try out the sport at our Ultimate-Start course for students!
The course includes three training times, during which you can enjoy the unique charm of the game and make new acquaintances. You’ll learn basic throws and catches, as well a bit about game tactics during the course.

The course is organised outside on turf. So, in addition to sport clothes you also need cleats or sneakers. The course is aimed at beginners in ultimate, but everyone interested is welcome! There is no pre-registration required; just show up. After the Ultimate-Start course, we will organise a follow-up course for everyone interested. Both courses are offered by Disquitos ry in collaboration with Unimove.

What: Ultimate-Start for students

When: On Mondays at 19.30-21 starting from 11.9.2023

Where: Norssin tekonurmi, Kaitoväylä 7, 90570 Oulu

Costs: 0€

Read more about ultimate or Disquitos at our page or instagram @disquitos

picture: @tomin_urheilukuvat

Spread the love

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?