Treenikaveri tutuksi: Sini Kokkonen

Ilopilleri, taistelija, tsemppaaja, hauska… Siniä parempaa treenikaveria on vaikea löytää. Sini antaa kaikkensa kentällä ja siitä huolimatta, tai juuri siksi, tulee aina hymyillen vaihtoon. Parin vuoden harrastamisen jälkeen Sini tunnetaan jo hyvin Suomen Ultimate skenessä ja kohta myös maailmalla.

Sini karkaa vastustajalta maalintekoon…

Annetaanpa Sinin itse kertoa kuka on, mistä tullut ja mihin on menossa?

” Olen 23-vuotias paljasjalkainen oululainen. Opiskelen lääketiedettä 4. vuotta ja ultimaten ohella teen lajia tukevaa oheistreeniä kuntosalilla ja juoksemalla. Lisäksi pelailen ja höntsäilen milloin mitäkin lajia (mm. frisbeegolf, squash, tennis, beach volley, uinti, suunnistus) kavereiden kanssa. Jäljelle jäävällä ajalla vaellan kesäisin ja tehtailen villasukkia talvisin.

Miten ja milloin aloitit pelaamaan?

Aloitin ultimaten syksyllä 2017. Killallamme oli tuolloin ultimaten pelailuvuoro, josta sain innostuksen lähteä seuran treeneihin. Olin tuona kesänä jättäytynyt tauolle pitkäaikaisesta koripalloharrastuksestani, enkä oikeastaan edes etsinyt uutta lajia tai harrastusta. Ultimateen oli helppo päästä mukaan koripallotaustan vuoksi, mutta uusi laji toi itselleni sopivaa haastetta. Oli kiva päästä opettelemaan täysin uusia asioita ja kehittymään niissä. Muistan elävästi ne ensimmäiset Disquitoksen treenit missä opin, että tässäkin lajissa on pelikuvioita ja strategisia elementtejä. Aluksi mystiseltä tuntunut jono-muodostelma jäi päähän kuitenkin nopeasti ja muutamien treenien jälkeen pääsin jo melkein irti jatkuvasta kontaktista, painimisesta ja taklaamisesta mikä oli koripallovuosien aikana iskostettu selkärankaan.

Talvisarjan 2018-19 pistepörssin ylivoimainen voitto Sinille. Kaisan ja Jonnan hyvällä avustuksella.

Ultimate vei mukanaan hyvin nopeasti. Pääsin marras-joulukuussa 2017 pelaamaan ensimmäiseen turnaukseeni (hallikauden tour 1) ja sen jälkeen se oli menoa. Pelasin tuona talvena kaikissa mahdollisissa turnauksissa ja odotin innolla alkavaa ulkokautta. Minulle sopi hyvin ultimaten aloittaminen sisäkaudella, koska ympäristö oli tuttu. Ensimmäiset ulkotreenit olivat sitten pienoinen järkytys. Tuuli puhalsi heitot sivuun ja kenttä tuntui jatkuvan loputtomiin. Pitkä ja kuuma kesä opetti paljon ja nykyisin mielestäni ultimatessa parasta on koko kentän mitan juokseminen pitkän heiton perässä.

Jokainen turnaus ja reissu on seikkailu ja vaikea nimetä vain yhtä tai edes kahta parasta muistoa, mutta top 5:sta löytyy varmasti kuluneen hallikauden tour 3 voitto (ja samalla divarin voitto) naisten jengin kanssa sekä Sandslash (beach-turnaus Puolassa) viime syksynä Twisted Mixerin kanssa (sekoitus oululais-jyväskyläläistä ultimateporukkaa).

Twisted Mixer!

Joulukuussa 2018 minut valittiin Suomen mixed-maajoukkueeseen kesän 2019 EM-kisoihin. Maajoukkueprojekti antoi jo alkusyksystä motivaatiota myös lajitreenien ulkopuoliseen treenaamiseen. Kisoihin enää alle 2kk aikaa ja odotan innolla ensimmäisiä arvokisojani ultimaten parissa.

Mikä ultimatessa kiehtoo juuri sinua?

Sini ei onneksi pidä asioiden rikkomisesta.

Mä tykkään kolmesta asiasta: asioiden heittämisestä, asioiden kiinniottamisesta ja juoksemisesta. Ultimate yhdistää nämä kaikki. Sitten kun sekoitetaan mukaan vielä puolustus ja muutama villi hyökkäyskuvio niin paketti on valmis.

Lajiyhteisö on varmasti merkittävä elementti siinä miksi ultimatesta on tullut niin merkittävä osa elämääni. Ultimatekansaan voi aina luottaa oli sitten huolena yöpaikka turnauspaikkakunnalta tai huonekalut lainaksi kesäkämppään.

Lisäksi tykkään ultimaten hattupeli- ja pick-up pelaajakulttuurista. Harvassa muussa lajissa hattupelit ovat mikään juttu. Ja mikäli haluaa lähteä turnaukseen, mihin omasta seurasta ei lähde joukkuetta, niin lähes aina löytyy jokin joukkue, joka toivottaa tervetulleeksi pick-up pelaajan.

Lopputuloksesta riippumatta vastustajan kanssa otetetussa yhteiskuvassa riittää hymyä. Sini takarivissä keskellä.

Minkälaisia terveisiä henkilölle joka miettii että uskaltaako lähteä kokeilemaan lajia?

Ultimate on siitä mahtava laji, että sitä voi harrastaa juuri sillä tavalla, kun itse haluaa. Voi pelailla rennoissa hupiturnauksissa tai pelata kilpaa toureilla. Voi käydä treeneissä silloin kuin ehtii tai mennä ultimatetreenien jälkeen vielä kuntosalille. Voi kiertää kaikki Suomen turnaukset tai lähteä reissaamaan ulkomaan turnauksiin. Tai sitten voi olla niin kuin minä ja tehdä kaikki edellä mainitut! Jokainen löytää oman tapansa pelata ultimatea.

Disquitosin naiset voittivat ykkösdivarin talvikaudella 2018-19. Haluaisitko sinä olla ensi talvella mukana puolustamassa voittoa?

Tule mukaan kokeilemaan lajia Disquitosin aloittelijavuorolle Tiistaisin klo. 20:15-21:30 Normaalikoulun isolle tekonurmelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?