Treenikaverit tutuksi: Sami Tuominen

Sami on ollut jo useamman vuoden tuttu näky Disquitosin treeneissä ja turnausjoukkueissa. Rauhallisena ja itsevarmana kaverina Sami on synnynnäinen pelinrakentaja. Treenaamisen lisäksi Sami tekee arvokasta vapaaehtoistyötä seuran hyväksi pitämällä lajidemoja ja auttamalla turnausjärjestelyissä. Aina iloiseen ja ystävälliseen Samiin voi luottaa niin kentällä kuin kentän ulkopulella.

Sisä-Mixed SM 2018 joukkuekuva. Sami takana oikealla.
Kuva: Jani Rutanen / www.rutanen.kuvat.fi

Kyselin vähän Samilta mitä muuta Ultimaten lisäksi kuuluu elämään ja miten ylipäätänsä eksyi lajin pariin.

Sami Tuominen – Pelikentän ulkopuolella.

” Teen nykyään mekaniikkasuunnittelijan hommia Oulussa, opinnot ovat kyllä vieläkin menossa OAMK:ssa. Tulen niinkin pienestä kaupungista kuin Pudasjärveltä, tai oikeastaan sen laidalta Sarakylästä. Ultimaten ohella harrastan 3D-tulostusta ja kesäisin kalastusta silloin tällöin.

Milloin päädyit pelaamaan ultimatea?

Aloitin ultimaten harrastamisen kesällä 2015, kun etsin jotain harrastusta korkeakoululiikunnan sählyn korvikkeeksi sen jäätyä kesätauolle. Siinä se sitten kesä menikin heitellessä kiekkoa mitä parhaimmassa seurassa. Pelailin 2 vuotta vähän kevyemmin ja kuljin aloittelijoille sopivissa turnauksissa, jossa sai pitää myös hauskaa. Nykyään olen pelannut sarjassa muun joukkueen mukana ympäri Suomea, tietenkään hauskoja turnauksia unohtamatta. Mieleen painuvaampana turnauksena on tietenkin ollut Disquitoksen järjestämä Kalajoki Beach Ultimate (KBU).

Sami pelasi KBU’18 turnauksen voittaneessa joukkueessa “Villit Vinkut”.

Mikä ultimatessa kiehtoo sinua?

Parasta ultimatessa on lajin harrastaja porukan rentous ja ystävällisyys, kentällä heitetään ylä- ja alavitosia vastustajien kanssa riippumatta siitä kumpi onnistui. Lajina ultimate on myös hyvin riippuvainen koko joukkueesta, ei vain yksilöistä.

Jyväskylä Summer Start 2017 -turnauksesa Disquitosin joukkue sijoittui neljänneksi. Sami kuvassa keskellä.

Minkälaisia terveisiä henkilölle joka miettii että uskaltaako lähteä kokeilemaan lajia?

Kannattaako lähteä kokeilemaan ultimatea, no ehottamasti!!!
Ei kannata pelätä kiekon pudottamista tai huonoa heittoa, koska voin sanoa “sori” huudon olevan treenien melkein yleisin huuto…
Tervetuloa heittelemään
!

Tule mukaan kokeilemaan lajia Disquitosin aloittelijavuorolle Tiistaisin klo. 20:15-21:30 Normaalikoulun isolle tekonurmelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?