MM-kisojen Mixed-sarjasta Spirit of the game -mitali

Mixed-maajoukkue13532779_1014551701995336_6305661849007022686_n

Suomen Mixed-maajoukkue voitti Spirit of the Game -palkinnon Lontoossa pelatuissa MM-kisoissa. Spirit of the Game onkin lajin yksi erityispiirteistä sen ohella, että lajia voi pelata korkealla tasolla myös sekajoukkueella. Spirit of the Game tarkoittaa sitä, että ultimatea saa ja tulee pelata kovaa, mutta ei koskaan peli-ilon tai pelaajien keskinäisen kunnioituksen kustannuksella. Kentällä se tarkoittaa sitä, että virhe- ja kiistatilanteissa pelaajat selvittävät erimielisyydet keskenään ilman tuomareita aina puistopeleistä MM-kilpailuihin saakka. Selvitystilanteessa vastustajan näkökulmaa pyritään aidosti ymmärtämään, jonka jälkeen yhdessä sovelletaan sääntöjä tilanteen ratkaisemiseksi. Hyvään spiritiin kuuluukin myös sääntöjen osaaminen.

Kisoissa jokainen joukkue arvioi vastustajan spiritiä pelatun pelin jälkeen. Spirit-pisteitä annetaan viidellä eri osa-alueella: 1) säännöt, 2) virheet, 3) reiluus, 4) positiivinen asenne, sekä 5) viestintä. Suomen Mixed-maajoukkue oli vahvoilla erityisesti positiivisen asenteensa, sekä viestinnän saralla. MM-kilpailujen spirit-taulukko: http://wugc2016.com/live-schedule.

Aloitin itse aikanani ultimaten pelaamisen sen vuoksi, että oli hauskaa juosta kiekon perässä. Mutta mikä sai minut pysyvästi ihastumaan lajiin oli juuri lajin erikoisuus eli Spirit of the Game. Oli hienoa päästä toteamaan ja kokemaan kansainvälisille kentille kuinka Spirit of the Game näkyy myös siellä ja toimii oikeasti. Tiukoissa tilanteissa omat virheet myönnetään reilusti ja vastustajan hienoille suorituksille annetaan arvostusta. Olen ylpeä siitä, että saan kuulua tällaiseen yhteisöön!

Last game of the tournament: Finland-Korea
Last game of the tournament: Finland-Korea

Kansainväliset arvokisat tuovat uusia tuulia seuraan. Maajoukkueisiin pyrkineet, sekä niihin päässeet pelaajat oppivat valmentajilta, kanssapelaajilta ja vastustajilta uusia asioita ja vievät oppejaan mukanaan seuraan. Arvokisoissa pelanneista kehittyy motivoituneita ja itsevarmoja pelaajia, jotka ovat samalla myös tietoisia omista ja seuran kehityskohteista.

Edellisissä MM-kisoissa Suomea edusti Oulusta kolme pelaajaa ( kaikki Mixed-maajoukkuessa) ja tämän vuoden MM-kisoissa kuusi (viisi Mixed-maajoukkueessa ja yksi Masters-naisissa). Tiedä sitten millainen määrä oululaisia pyrkii ja pääsee arvokisajoukkueisiin neljän vuoden päästä. Toivottavasti taas yhä enemmän!

Oululaisilla on Spirit of the Game hallussa
Oululaisilla on Spirit of the Game hallussa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?