Kesän turnauskausi avattiin Jyväskylässä 16.-17.5.2015

Disquitos osallistui toukokuun puolessa välissä kolmatta kertaa järjestettyyn Jyväskylä Summer Start -turnaukseen. Aiempien vuosien yhden päivän turnaukset olivat vaihtuneet kahden päivän turnaukseen ja olihan mukaan saatu mahdutettua myös iltaohjelmaa. Turnauksen ensimmäisenä päivänä pelipaikkana toimi Viitaniemen tekonurmi, mutta toiseksi päiväksi turnaus oli jouduttu siirtämään läheiseen kuplahalliin. Turnaus oli alunperin tarkoitus järjestää mixed-formaatissa, mutta se muutettiin loppuhetkillä avoimeksi eri joukkueilla ilmenneiden pelaajaongelmien vuoksi.

Disquitos oli mukana kahdella joukkueella joiden lopullisia kokoonpanoja arvottiin vielä aamupalan yhteydessä.

Whisquitos: Getten, Jonna H, Matti, Tapio, Timo, Tom, Ville

Chickquitos: Ari V, Joska, Juha, Lauri, Niko, Tiia, Tuuli

 

Whisquitos – Sleepwalkers Red 11-4

Lauantain ensimmäinen peli alkoi hienon aurinkoisessa säässä. Whisquitos oli pelissä ehkä hieman epätyypillisestikin hyvin alusta asti mukana. Whisquitoksen belgialaisvahvistus Tom pelasi ensimmäistä kertaa ultimateturnauksessa ja avasi samalla myös maalitilinsä. Whisquitoksen voiton avaimina olivat varma peruspeli sekä hyvin puolustetut vastustajan pitkät heitot. Molemmilla joukkueilla oli mukana kaksi naispelaajaa.

WP_001207
Whisquitos vs. Sleepwalkers Red

Whisquitos – Kuopio 6-7

Toisessa pelissä vastaan asteli Kuopio, joka oli lauantaina mukana vain neljän miehen ja yhden naisen kokoonpanolla. Whisquitoksella tuntui vielä lounas painavan ensimmäisen parin pisteen ajan ja kuopiolaiset saivatkin aikaan muutaman pisteen johdon. Peli alkoi tasoittua Whisquitoksen alettua puolustaa reilummin pois kuopiolaisten pitkiä heittoja. Peliaika päättyi tasatilanteessa. Kuopio sai kuitenkin ponnistettua sen viimeisen ratkaisevan pisteen ja peli päättyikin heille lukemin 6-7. Kuopiota ei tuntunut paljon vaihtomiesten puute hidastavan ja peli olikin tiukkaa vääntöä molempien joukkueiden osalta. Oululaiset peluuttivat kaikkia tasaisesti, ja varsinkin Getten pääsi haastamaan Kuopion miehiä.

 

Whisquitos – Hazardi 5-9

Whisquitos selviytyi alkusarjan yhdellä voitolla ylempään välisarjaan, jossa ensimmäisessä pelissä vastassa oli kokeneista pelaajista koostunut Hazardi. Hazardi pelasi paljon pitkiä ja Whisquitoksella olikin paikoitellen vaikeuksia näiden pitkien heittojen kanssa. Heillä oli vain yksi nainen kentällä, ja koviksi osoittautuneiden miesmatchien takia oululaisetkin alkoivat pelata enimmäkseen yhdellä naisella. Ajoittain Hazardi saatiin pakotettua tekemään kunnolla töitä pisteidensä eteen. Whisquitos ei kuitenkaan pystynyt missään vaiheessa tosissaan haastamaan Hazardia. Hazardi voittikin lopulta koko turnauksen.

 

Whisquitos – Sleepwalkers Ultra 7-8

Lauantain viimeisessä ottelussa Whisquitos kohtasi lisää jyväskyläläisiä kun vastaan asettui Sleepwalkers Ultra. Ottelusta muodostui hyvin tasainen kahden tiiviisti puolustaneen joukkueen taisto. Timo osoitti pelissä vahvuutensa ilmataistelutilanteissa niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Getten nappasi puhtaan markkerikatkon, jonka jälkeen heitti heti maalisyötön. Myös Jonna sai pari hienoa katkoa. Tiukasta puolustuspelaamisesta huolimatta voitto niukasti Sleepwalkers Ultralle. Välisarjasta mukaan ei tarttunut yhtään voittoa joten sunnuntaina Whisquitos lähti taistelemaan sijoista 5-8.

WP_001215
Iltatilaisuudessakin palkitut Patakintaat Gutsin tiimellyksessä.

Whisquitos – LoHi 8-9

Ensimmäisessä sijoitusottelussa vastassa oli LoHi. Myöhään vierähtäneestä illanvietosta huolimatta kaikki pelaajat oli saatu jalkeille päivän ensimmäiseen peliin. LoHi pelasi ottelussa paljon paikkaa. Whisquitoksella ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa erityisiä ongelmia paikkaa vastaan vaan se murrettiin mukavasti hyvillä raksasiirroilla ja givareilla. Pelin lopussa LoHi vaihtoikin miespuolustukseen. Timolta nähtiin muutamia hienoja maaliheittoja. Peli eteni lähes koko ajan tasapisteissä, mutta Whisquitos ei saanut missään vaiheessa kiinni LoHi:lle pelin alussa annettua pisteen etumatkaa.

 

Whisquitos – Leki 1 6-8

Sunnuntain viimeisessä pelissä Whisquitos lähti taistelemaan sijoista 7-8. LeKi:n joukkueessa oli mukana paljon nuoria pelaajia. Ottelu käynnistyi Whisquitoksen näkökulmasta hieman hitaasti ja LeKi siirtyikin jo 1-3 johtoon. Tämän jälkeen Whisquitos kuitenkin hieman terästäytyi ja nappasi neljä seuraavaa pistettä. Pelin loppua kohti LeKi siirtyi peluuttamaan kokeneita pelaajiaan hieman enemmän ja saikin käännettyä ottelun lukemin 6-8. Tappion myötä Whisquitos sijoittui turnauksessa kahdeksanneksi. Gettenille jälleen pelissä muutama hyvä katko. Villellä myös tiukkoja ilmataisteluita LeKin pitkiä pelaajia vastaan.

WP_001283
Ultimate-elämää kuplassa. Vastassa LeKi 1.

Vaikka Whisquitoksen peleihin tulikin hieman turhauttava tyyli hävitä ottelut viimeisellä ratkaisevalla pisteellä, niin turnauksesta jäi kaikinpuolin hyvä fiilis ja se toimikin oivana valmistautumisena alkavaan kauteen.
Turnaus oli kokonaisuutena erittäin hyvin järjestetty. Lauantaina pelien lomassa pelatut guts-pelit sekä kirjainten keruu -peli pitivät huolen, että kentän laidalla oli hyvin tekemistä pelien välissä. Lauantain iltaohjelma keräsi myös hyvin pelaajia yhteen. Turnauksesta voi lukea lisää ultimate.fi:n sivuilta, missä mainitaan myös oululaiset 😉

Jyväskylä Summer Start: Onnistuneen turnauksen resepti

JSS-joukkueet
Whisquitos & Chickquitos
Spread the love

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?