Disquitos Jr yhden lihasrefleksin päässä turnausvoitosta Hyvinkäällä

D-sarjan kolmas turnaus pelattiin Hyvinkään Martinhallissa. Paikka osoittautui loistavaksi tiloiltaan, kenttä oli avara ja lämmittelyllekin oli sopivasti tilaa, joten sarja sai arvoisensa lopetuksen hyvissä olosuhteissa. Kolmanteen turnaukseen oli lähdössä kahdeksan pelaajaa, mutta viime tingassa Matti ja Juha jäivät  pois rannevamman ja kuumeilun takia. Joukkueessa lopulta paikalle matkustivat siis Ari, Joska, Lauri, Tapio, Tuomas ja Vesa.

Disquitos Jr aikalisällä
Disquitos Jr aikalisällä. Kuvassa etualalla kauden 2013-2014 mr. märkäpaita Ari Väliheikki.

 

Pelisysteemi erosi tällä kertaa hiukan totutusta D-sarjan järjestelmästä. D-sarja oli jaettu kahteen lohkoon, jossa lauantaina pelattiin round-robin 30 minuutin peliajalla. Lohkoista kaksi parasta jatkoi sunnuntain ylempään jatkosarjaan ja kaksi huonompaa alempaan jatkosarjaan, jossa peliaikana oli normaali 50 minuuttia. Disquitos Jr kuului D2 lohkoon, jossa vastustajina LUC, LoHi 1.1 ja JSW2.

LUC – Disquitos Jr  13 – 6

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui viisihenkisenä paikalle saapunut LUC. Edellisessä turnauksessa olimme jo pysyneet LUC:n mukana pelin loppuun asti, mutta tällä kertaa samaan ei ylletty. LUC pelasi koko ottelun paikkaa markkerina eräs herra Modenius, joka pakotti kiekolliset toistuvasti vaikeisiin ensimmäisiin ratkaisuihin ja liian usein kiekon menetyksiin. Niissä tapauksissa, joissa saimme kiekon liikkeelle, pääsimme myöskin maalille ja maalintekoon.  Puolustuksellisesti peli ei ollut meidän parhaimpiamme, LUC tuli suurimman osan ajasta ongelmitta muutamalla siirrolla maaliin. Heidän pelinsä perustui tässä turnauksessa erityisen vahvasti parivaljakko Modenius – Rättö yhteispeliin, eikä meidän joukkueestamme löytynyt pelaajaa kummankaan kiinniottamiseen. Peli oli siis varsin nopeasti taputeltu ja huomio saatettiin siirtää seuraavaan peliin.

Disquitos Jr – LoHi 1.1  12 – 8

Seuraava peli tulisi ratkaisemaan mahdollisuudet ylempään loppusarjaan. Tarkoituksena oli pelata vaihtelevasti puolustus-strategioita ja hyökätä maltilla kohti maalia. Ensimmäiset pisteet pelattiin tasaisissa tunnelmissa. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella saimme hienoisen otteen pelistä puoliajan tullessa vastaan 7-4 lukemissa. Huomasimme pysyvämme hyvin iholla rystypakko-miespuolustuksella, joten päätimme pitäytyä pääosin miespuolustuksessa. Toinen puoliaika alkoi kuitenkin LoHi-painostuksella pelin tasoittuessa 8-7 tilanteeseen. Saimme kuitenkin notkahduksen korjattua ja kuittasimme heidän kolmen maalin putken omallamme. Peli päättyi lopulta 12-8 tulokseen antaen meille mahdollisuuden ylempään jatkosarjaan. Se vaatisi kuitenkin vielä voiton JSW2:sta ja LoHi:lla oli vielä mahdollisuus heittää kapuloita rattaisiin voittamalla LUC.

Disquitos Jr – JSW2 13-4

Ennen JSW2 ottelua pelattiin LoHi – LUC ottelu, joka seurattiin kostein kämmenin. LUC kaatoi lopulta LoHi:n, joten ylemmän jatkosarjan edessä oli enää JSW2. Jyväskyläläiset olivat liikkeellä kahden kentän rosterilla hiukan kiekollisesti vahvistuneena edelliseen turnaukseen nähden. Hyväliikkeinen joukkue ei näyttänyt aiemmissa peleissä mitenkään helpolta vastukselta. Alku olikin tasaista ja hermostunutta peliä meidän puoleltamme. Muutaman pisteen jälkeen rytmi alkoi kuitenkin löytyä ja puoliajalle päästiin tilanteessa 7-3. Toinen puoliaika jatkettiin samalla vauhdilla, joten ottelu sai päätöksensä numeroissa 13-4. Pelin jälkeen joukkue vetäytyi hulppeaan mökkiinsä juhlimaan harvinaisen hyvää peli-ilmettä.

 

Sunnuntai

Disquitos Jr vs LeKi2
LeKi2 vs Disquitos Jr

 

LeKi2 – Disquitos Jr  14 – 15

Ylempään jatkosarjaan pääseminen palkittiin myös paria tuntia myöhemmin alkavilla sunnuntain peleillä. Joukkue käyttikin tämän niin tehokkaasti hyödykseen, että pelipaikalle saavuttiin vasta puoli tuntia ennen LeKi2 ottelua. Myös LeKi2 oli turnauksessa pienellä viiden hengen joukkueella mukana. Päätimme panostaa miespuolustukseen siinä toivossa, että pitkä peli uuvuttaisi heidät ennen meitä. Ensimmäinen puoliaika pelattiin erittäin tasaisissa merkeissä meidän ollessa 0-2 maalia edellä. Puoliaika kirjattiin Disquitos Jr:lle 7-8 lukemissa. Puolustuksessa tuntui, että pääsimme koko ajan paremmin LeKin iholle kiinni ja saimme pudotuksia aikaan tasaisesti.

Toinen puoliaika alkoi kuitenkin Oululaisittain katastrofaalisen huonoissa merkeissä. LeKi2 teki viisi maalia putkeen mennen 12-8 johtoon. Aikalisä rauhoitti kuitenkin tilannetta ja saimme kirivaihteen päälle. Peliaika päättyi 13-12 tilanteessa, joten peli pelattiin 15 pisteeseen. Kirimme 14-14 tilanteeseen hyvällä puolustuksella. Viimeiseen pisteeseen lähdettiin miespuolustuksella, kuten olimme pelanneet lähes koko pelin. Tiukka markkerointi aiheutti avausheiton kiinniottaneelle Lekiläiselle sen verran painetta, että Tapio saattoi päättää pelin tyylikkäästi Callahan-maalilla! Upea peli koko joukkueelta, oli hienoa nähdä miten saimme näinkin kiekkovarman joukkueen vaikeuksiin miespuolustuksella.

Disquitos Jr vs LeKi2 - keskellä on tilaa
LeKi2 vs Disquitos Jr – Keskellä kenttää on tilaa

 

Disquitos Jr – FreezeBees 14-15

Vastustajaksi finaaliin saimme FreezeBees:n Tampereelta. Vastustaja oli meille mieleen, koska Tamperelaisia emme olleet tällä kaudella vielä kohdanneetkaan. Tamperelaiset olivat myös lähes kahden ketjun kokoonpanolla liikkeellä, joten epäilimme vahvasti kykyämme juosta heidän ylitseen. Ennakkoon tarkoituksena olikin pelata vaihtelevasti paikkaa ja miespuolustusta.  Aloitimme hyökkäyksellä, mutta FreezeBees tuli vahvasti puolustukseen tehden heti alkuun kolme katkomaalia. Otimme aikalisän kolmen maalin jälkeen jonka jälkeen peli alkoikin luistaa paremmin. Pääsimme myös puolustuksessa taas pelin edetessä koko ajan paremmin mieheen kiinni, joten puoliajalla tilanne olikin kääntynyt meidän 8-6 johdoksi.  Toinen puoliaika jatkui tiukoissa merkeissä FreezeBees:n tiukentaessa puolustustaan ja tiivistäessä peluutustaan. Pääsimme maalin päähän voitosta tilanteessa 14-11. Seuraavat pisteet sisälsivät hyviä yrityksiä, mutta virheitä tuli joko hyvästä puolustuksesta tai omasta huolimattomuudesta. Tilanne kaventui siis jälleen 14-14 tilanteeseen meidän hyökkäyksellä. Hyökkäys eteni mallikkaasti maalialueen tuntumaan, josta Vesa heitti skuban Arille, joka oli karvan päässä kiinniotosta. Tapio blokkasi Tamperelaisten maalinteko yritykset vielä kahteen kertaan, mutta lopulta peli ratkesi lyhyellä killerillä keskelle maalialuetta.

Voittaminen olisi aina hauskempaa, mutta silti ei käy kiistäminen, että kolmas turnaus oli kauden parasta peliä, varsinkin puolustamisen ja markkeroinnin osalta. Joukkueelle on kehittynyt selvästi yhteinen pelifilosofia, jonka kaikki ovat sisäistäneet. Joukkueen tasaisuus näkyy myös pistepörssissä (jonka muuten voitti Ari), pisteet jakaantuvat joukkueen kesken tasaisesti ja ratkaisijoita nousee esiin tarpeen vaatiessa. Kauden 18 pelistä punnersimme 7 voittoa maalisuhteenkin jäädessä 4 maalia plussan puolelle. Loppusijoitus koko sisäkaudella oli 20., mutta tärkeää on se, että loppukaudesta pystyimme pelaamaan tasaisesti joukkueita vastaan, jotka sijoittuivat sijoille 14-19. Upea nousujohteinen kausi koko Disquitos Jr:ltä! Nyt OSM ja Masters turnausten kautta kohti kesää!

Teksti: Joska Hieta, Kuvat: Elli Hirvonen (JSW2)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?