Disquitosin naiset taistelutahtoisina

Tampereella pelatuissa naisten alemman sarjan peleissä Disquitosia edustivat (vas): Vivan (Kokkola), Sini, Miisa, Hanna, Kati (Kuopio), Maria, JonnaH ja JonnaM

 joukkuekuva

Disquitos-UFO 4-15

Lauantain ekassa pelissä Disquitoksen naiset pelasivat Tampereen UFOa vastaan. UFO tipahti edellisellä tourilla ylemmästä sarjasta ja sijoittui lopulta odotusten mukaan alemman sarjan kärkipäähän. UFOlla oli kotikentällään tasainen rosteri, joista kaikki olivat yhtälailla pidettäviä. Heidän heittotaitonsa oli selkeästi meidän joukkuetta korkeammalla tasolla. Ehkä olisimme voineet tehdä vielä muutamia maaleja enemmän, mutta tasaista tästä ottelusta ei olisi tasoerosta johtuen voinut tulla. Pelin positiivisena puolena haluaisin nostaa esille joukkueen maltillisen raksapyörittämisen maalipaikkaa vastaan pelatessa.

http://www.ultimate.fi/pelikone/?view=gameplay&game=6363

Disquitos – SOS 10-15

Lauantain toisessa matsissa kohtasimme SOSin tytöt Sipoosta. Tiesimme heidän olevan juoksuvoimainen joukkue, joka pelaa tilanteet aina loppuun asti. Kiekkoon ei siis tultaisi pääsemään ilman harhauttamista. Tsemppasimme toisemme hyvään vireeseen ja saimmekin peliin hyvän alun ja menimme vain yhden maalin tappioasemassa puoliajalle. Pelin johtoasema vaihteli joukkueiden kesken aina 10-10 tilanteeseen asti, SOSin viedessä loput pisteistä. Kenties joukkueemme rivien väsähtivät. Tässä pelissä oli puolin ja toisin hyvää puolustusta, jonka vuoksi molempien joukkueiden hyökkäykset joutuivat todella taistelemaan kiekosta. Huutoja tuli tässä pelissä jonkun verran, jonka vuoksi sääntöjen kertaamista osana turnausvalmistautumista ei voi koskaan liiaksi korostaa. Over all hieno taistelu meidän joukkueelta, mistä mieleen jäi hyvä ja vaihtelevuuteen kykenevä puolustus.

http://www.ultimate.fi/pelikone/?view=gameplay&game=6366

Disquitos – Atletico2 13-15

Sunnuntaiaamun ensimmäisenä vastustajana kohtasimme Espoon Atletico2. Tiesimme aamun vastustajan olevan taktisesti osaava ja kiekkovarma joukkue. Ehkä pieneksi helpotukseksemme huomasimme Atletico2 rivien olevan harvat, sillä pelejä oli saapunut pelaamaan kuusi. Päätimmekin juosta heitä väsyksiin, joten jätimme paikkapuolustuksen vähemmälle tässä pelissä, vaikka silläkin saimme ainakin maalipaikkaa pelatessa hyvää painetta aikaiseksi. Puoliajalle menimme tappiolukemissa 4 -8. Ei tiedä, mitä siellä puoliajalla ollaan puhuttu, mutta se on ilmeisesti toiminut, sillä heti puoliajan jälkeen teimme kolme maalia putkeen päästen tilanteeseen 7 -8. Missään vaiheessa peliä me ei kuitenkaan päästy kirimään alun maalieroa kiinni. Positiivista on, että maaleissa otimme kuitenkin toisen puoliajan omiin nimiimme. Peli oli meidän osaltamme hieno taistelu todella kokenutta vastustajaa vastaan.Taistelutahdosta puheenollen, eikös tää ollu se matsi missä Miisa otti osumaa ekan kerran?

http://www.ultimate.fi/pelikone/?view=gameplay&game=6368

Disquitos – LEKI 11-15

Sunnuntain välierävastustaja oli Lempäälän LEKI. Päätimme lähteä otteluun tavoittelemaan voittoa sen ollessa niin lähellä edellisessä pelissä. Yllätimmekin LEKIn ottamalla heti kaksi katkomaalia alkuun. LEKI kiri itselleen 3-2 johtoaseman ja siitä mentiin vuorotellen maaleja tehden aina tilanteeseen 7-7 asti. Urheilussa sattuu ja tapahtuu ja niin käsi tässäkin pelissä. Valitettavasti jostain epäonnekkaasta syystä johtuen eräs LEKIn pelaaja loukkasi itsensä pahoin ja paikalle kutsuttiin ambulanssi. Loukkaantunut pelaaja vietiin hyvään hoitoon ja pääsimme jatkamaan peliä noin puolituntia tapahtuneen jälkeen. Meillä oli hyvä vire alkupelissä ja puheissa kävimme läpi, että periksi ei anneta, vaikka sattui tällainen kurja tapaus. Tiesimme LEKIn ainakin pelaavan tosissaan voitosta loukkaantuneen joukkuetoverin puolesta. Taistelimme 9-9 tilanteeseen asti, mutta sen jälkeen LEKI alkoi ottaa kaulaa. Viimeistä pistettä taisteltiin pitkään ja kahden aikalisän voimin. Voitosta taisteleminen on vielä hieman uutta meidän joukkueelle, joten hermojen pitäminen tiukoissa tilanteissa vaatii harjoittelua. Peli sisälsi molemmin puolin harmittavia poisheittoja ja hätiköintiä kiekon kanssa. Joukkueemme tarvitsee selkeästi tiukkojen tilanteiden pelaamiseen vielä lisää malttia.

http://www.ultimate.fi/pelikone/?view=gameplay&game=6380

Disquitos – Pohjoisviima 15-10

Sijoitusottelun sarjan jumbopaikalle joutumisesta kävimme Pohjoisviiman kanssa. Olimme katsoneet turnauksen aikana Pohjoisviiman hienoa pimeälle pelaamista. Lähdimme kovalla puolustuksella ja taitavalla markkeroinnilla kitkemään pimeälle pelaamista pois. Saimme aggressiivisen puolustuksen ansiosta taas kerran otteluun hyvän startin kolmen katkomaalin putkella. Useat pisteet tässä pelissä olivat nättejä, mikä tarkoittaa sitä, että ajoitukset hyökkäyksen hauissa olivat kohdillaan. Puoliajalle menimme johtoasemassa 8-3. Päästimme pelin intensiteetin repsahtamaan 13-6 tilanteessa ja päästimme heidät kirimään tilanteen 14-10 tilanteeseen. Onneksi meillä oli varaa hermoilla kiekon kanssa ja antaa kaikkien odottaa voittomaalia alun hyvän johtoaseman turvin. Tässäkin pelissä tuli esille, että joukkueemme kaipaa lisää tiukkojen tilanteiden harjoittelemista, jolloin ehkä maltillinen kiekonsiirtelykin tulee luonnolliseksi osaksi voittotaistelun ratkaisupisteitä.

http://www.ultimate.fi/pelikone/?view=gameplay&game=6382

Kokonaisuudessaan joukkueemme pimeälle pelaaminen oli kehittynyt ainakin edelliseen talvikauteen verrattuna. Myös katsekontaktin hakeminen oli kehittynyt merkittävästi. Kun puolustaja puolusti tiukasti meidän vastaanhaut pois, hyökkääjät säilyttivät tai uudelleen hakivat katsekontaktin heittäjään, joka mahdollisti puolustajan yli heitettävän puolipitkän heiton.

Kiitoksia kaikki kolmostourin pelaajat hyvästä turnauksesta! Talvikauden ”uudet” pelaajat pelasivat hienon tourin, Sini maltillisella kiekonsiirtelytaidollaan ja Miisa heittäytyvällä ”loppuun asti”-asenteellaan. Marialle iso kiitos kaikkien naisten puolesta mahtavan kauden pelaamisesta Disquitoksen riveissä! Sua tulee ikävä! Talven ahkerimmat pelaajat JonnaH ja Maria, ovat osallistuneet jokaiselle tourille. Tällaiset motivoituneet ja sitoutuneet joukkueen rungon muodostajat ovat tärkeitä pelaajia joukkueelle. JonnaH ansaitusti myös pistepörssin http://www.ultimate.fi/pelikone/?view=teamcard&team=1794 kärkinimenä! Hieno turnaus ja hienot ihmiset! Vatsalihaksekki kipeänä nauramisesta, eiku siis pelaamisesta! Mut nyt, kesää kohti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?