Disquitosin naiset Hallitour 1:llä

JoukkuekuvaViisi peliä, viisi voittoa. Siis arvonnassa. Varavaravarakapteeni Jonnea meinasi vastuu vähän jänskättää, mutta sentään arvonnat meni hyvin. Pelit onkin sitten asia erikseen. Kiekkojen flippausta olisi kyllä voinut harjoitella etukäteen.

Naisten joukkueen kasaan saaminen oli todella haastavaa kun monet vakiopelaajat joutuivat jäämään pois loukkaantumisten ja muiden syiden takia. Pelaajia kyseltiin ympäri ämpäri Suomea, ja lopulta saatiin 7 naista kokoon ja vältyttiin ensimmäisen Hallitourin perumiselta. Perjantaina Elinan autoon hyppäsivät Oulusta Hanna, Meija, Jonne sekä tamperelaisvahvistuksemme Maria, ja Jyväskylästä Joskan kyytiin pääsivät Getten ja Kati. Seitsemän tunnin matkan jälkeen saavuimme Tampereelle Marian vanhempien luokse, jotka ystävällisesti majoittivat koko joukkueen.

Disquitos – Terror 5-15

Hyvien yöunien ja maittavan aamupuuron jälkeen tunnin ajomatka Tampereelta Hauholle taittui mukavasti Marian vanhempien 7 hengen autolla. Lämmittelyvastaava Meija veti hyvät ulkolämpät, mutta siitä huolimatta oltiin vähän unessa koko pelin ajan. Kentällä oltiin vähän epävarmoja ja yhteispeli oli vielä hakusessa. Kapteeni ei ehtinyt rauhoittua ennen pelin alkua, joten jännitti niin että kädet ja jalat tärisivät, ja osa aloituskiekoista lensi minne sattuu. Ilmeisesti kuitenkin ensimmäinen kiekko meni perille, sillä saatiin hyökkäyksestä maali. 2-2-tilanteeseen asti oltiin vielä hyvin mukana, mutta yhtäkkiä peli oli 3-10. Ei onnistuttu pitämään kurissa Turun kokeneempia ja heittotaidollisesti parempia naisia, joten ansaittu voitto Terrorille.

Pelin kulku

LUC – Disquitos 15-5

Toisessa pelissä yhteispelimme toimi astetta paremmin. Lahden joukkueessa oli lisäksi pari tamperelaisvahvistusta, joten kokemusta ja heittotaitoa löytyi. Vastustaja oli aika fyysinen juosten puolustuksessa takaa ohi ja taistellen kovaa maalitilanteissa. Hyökkäyksessä meidän jono karkasi liian kauas, joten ainakaan allekirjoittanut ei meinannut malttaa tehdä tyhjäyshakua aivan jonon perälle asti, mistä varmasti aiheutui tuplahakuja.

Tilanteessa 0-5 tajuttiin ottaa aikalisä kesken hyökkäyksen, ja siitä saatiinkin maali. Heti perään tehtiin myös katkomaali! Tässä pelissä nähtiin hyviä kiinniottoja varsinkin Marialta ja Getteniltä, ja mieleen jäivät myös Elinan ja Katin katkot. Aina kärkenä pelannut Maria osoitti jäätävää ratkaisukykyä maalin lähellä, tehden tehot 3+1. Peli kesti vain 35 minuuttia. LUC vei lopulta lohkovoiton ja taipui vasta TeamTurpolle B-tasolohkon finaalissa.

Pelin kulku

Disquitos – Atletico2 5-15

2. HyökkäysvalmiinaLauantain viimeinen peli oli Atleticon kakkosjoukkuetta vastaan. Tunnin tauko pelien välissä ei ehtinyt kangistaa lihaksia, joten jalat tuntuivat hyviltä. Kaksi ensimmäistä peliä oli mennyt vähän vaisusti, joten Ticoa vastaan lähdettiin taistelemaan hyvällä asenteella. Heillä tiedettiin olevan muutamia kokeneita pelaajia, joista löytyi taitavia heittäjiä. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää peliä ja kentällä mentiin täysillä. Jonopeli toimi paremmin ja oltiin hyvin mukana 4-6-tilanteeseen asti. Puoliajalle mentiin vastustajan johtaessa 4-8.

Toinen puoliaika meni huonommin ja vastustaja vei sen tylysti 1-7. En tiedä väsähdettiinkö, joten aikalisiä olisi ollut hyvä käyttää enemmänkin. Kyse oli kuitenkin myös vastustajan hyvyydestä: he rankaisivat heti käännön jälkeen ja tekivät siten nopeita pisteitä. Maaleja tuli paljon myös tarkoilla pitkillä heitoilla, joita ei saatu puolustettua pois vaikka yritettiinkin. Tappiosta huolimatta oltiin tyytyväisiä siitä, että kaikki taistelivat kovaa. Aasialaista ruokaa naamaan, saunaan ja iltavenyttelyjen jälkeen nukkumaan.

Pelin kulku

Atletico2 – Disquitos 15-6

Sunnuntaiaamun pelissä kohdattiin jälleen Tico2:n kanssa. Vastustajan pitkien heittojen pois kitkemiseksi kokeiltiin edestä markkerointia, ja he joutuivatkin pyörittämään enemmän. Oltiin taas pelissä hyvin mukana 6-4-tilanteeseen asti, mutta sitten vastustaja alkoi pussittaa jonopeliä ja jouduttiin vaikeuksiin hyökkäyksissä. Jonon takaa-haut tuotti tulosta ainakin kerran. Vaikeuksista huolimatta yritettiin parhaamme ja fiilis pysyi ihan hyvänä. Kaikki yllättänyt ja ehkä hienoin aloituskuvio koskaan oli meidän nk. jonodyykki, jossa kolme hyökkääjää yritti napata kiekon dyykaten vuoron perään, mutta valitettavasti kiekko ei tarttunut kenenkään käteen! 😀 Toiselta puoliajalta jäi mieleen Meijan hienot upsi-maalit! Onnistuttiin viimeinkin murtamaan 5 pisteen kirous. Kotijoukkue Atletico2 toimitsi itse tämän aamun ensimmäisen pelin, ja onnistui siinä vallan mainiosti.

Pelin kulku

Disquitos – LeKi 10-15

Sunnuntain viimeinen peli oli toisen lohkon viimeiseksi jäänyttä LeKiä vastaan. Meillä oli naisylivoima, joten ajateltiin juosta heidät väsyksiin, mutta LeKin tytöt juoksuttivat yhtä lailla meitä. Panostettiin tiukkaan markkerointiin ja otettiin vastaanhaut pois. Paikka toimi ja saatiin sillä katkoja. LeKin aloituskuviona toimi usein scuban heittäminen pimeälle, mikä hoksattiin ja oltiin enemmän hereillä puolustuksessa. Heitto oli silti vaikea ottaa pois, mutta tuli katkojakin. Ensimmäinen puoliaika eteni vuoropistein, ja vastustaja vei sen 6-8.

Disquitos-LeKiPuoliajan jälkeen lähdettiin puolustamaan ja huudettiin perinteinen “Katko ja maali!”. Sitten tuli se katko…ja sen jälkeen vielä maali! Aivan mieletön fiilis! 8-9-tilanteen jälkeen vastustaja teki 4 maalia putkeen ja peliaika loppui 10-13-tilanteessa. Pistekatoksi tuli 15, mutta ei enää onnistuttu nousemaan taistelemaan voitosta. Peli kesti reilut 54 minuuttia, ja oli siten meidän ainoa ottelu joka meni varsinaisen peliajan yli. Pelissä tuli jonkin verran virhe- ja pick-huutoja, ja myös maaliviivojen osittainen puuttuminen aiheutti epäselviä tilanteita. Tässä pelissä Kati venyi upeisiin kiinniottoihin ja dyykkaili useamman kerran. Hienoa oli myös tehopisteitten tasainen jakautuminen kaikille 🙂 Tappio harmitti, mutta näin tiukasta väännöstä jäi silti hyvä mieli. Kaiken lisäksi saatiin vielä toinenkin katkomaali ja muistettiin käyttää peräti 3 aikalisää!

Pelin kulku

Oli tosi kiva ja opettavainen viikonloppu! Testattiin useita erilaisia hyökkäys- ja puolustuskuvioita ja saatiin pelattua jonkin verran myös pimeälle. Kaikki pääsivät aika tasaisesti kiekkoon, ja joka ikiseltä nähtiin hienoja katkoja ja kiinniottoja. Kaikki ottivat hienosti vastuuta niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Varavaravarakapteeni kiittää ja kuittaa, ja on ylpeä joukkueestaan! Hallitour 2:sta odotellessa!

Sokerina pohjalla joukkueen sisäinen pistepörssi.

Teksti: Jonna Hepa-aho
Kuvat: Hanna Ruotsalainen, Jonna Hepa-aho

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?