Disquitos Jr voittojen tielle Lempäälässä

Disquitos Jr:n toinen sisäkausi alkoi Lempäälässä D-sarjatason peleillä. Tiedossa oli 6 vastustajaa normaalia lyhyemmillä peliajoilla (30 minuuttia). Pitkälle ajomatkalle oli lähtenyt seitsemän ultimaattia aakkosjärjestyksessä Ari, Joska, Juha, Lauri, Tapio, Thilo ja Vesa. Thilo oli matkassa ensimmäistä kertaa. Ykkösjoukkueesta lainattu Ville Antila saapui myös paikkakunnalle sunnuntaina vahvistamaan joukkueen rivejä muuttokiireidensä lomassa.

Otso 3 – Disquitos Jr 14-5

Ensimmäisissä peleissä oli hiukan epäselvyyttä siitä, aiheuttaako lyhyemmät peliajat muutoksia pistekattoon ynnä muihin kilpailusääntöihin. Ensimmäiset pelit pelattiinkin normaaleihin pistekattoihin, kunnes saimme vahvistuksen muutoksista kirjattua myös toimitsijapöydälle Vesan toimesta. Tämän pelin pelasimme ainakin teoriassa 15 pisteeseen, joten Otso nappasi lopulta yhden ylimääräisen maalin tilastoihinsa, mutta annettakoon se heille anteeksi.

Etukäteen arvuuttelimme, että voisiko Otso 3 olla edes hiukan kokematon joukkue, mutta paikanpäällä paljastui, että joukkue oli erittäin kiekkovarma, nopea ja ulottuva. Pelin alku oli meiltä kuitenkin pirteää ja ennakkoluulotonta peliä. Saimme pelisuunnitelmamme mukaisesti ensimmäisen syötön pimeälle puolelle, jonka jälkeen peli rullasi 1-2 syötöllä maaliin. Vielä puoliajalle olimme ihan hyvin pelissä mukana 7-5 tilanteessa. Toisella puoliajalla Otso 3 lisäsi painetta puolustuksessa huomattavasti tiukemmaksi, joten avaukset alkoivat tippua ja heitot muuttua hätäisemmiksi. Toinen puoliaika vilahtikin sitten ilman maalintekoa. Jossain vaiheessahan se taitotason ja fysiikan ero pitää näkyä, vaikka lyhyitä 30 minuutin pelejä pelataankin.

Pelin kulku

LoHi 1.1 – Disquitos Jr 13-9

Päivän toinen vastustaja oli jo Laukaan harjoitusturnauksessa osoittautunut hyvin mielenkiintoiseksi joukkueeksi, joka oli kiekkovarma ja hyvällä liikkeellä varustettu, mutta ei pelannut mitenkään erityisen aggressiivista puolustuspeliä eikä ollut myöskään erityisen pitkä joukkue, joten kitukasvuisilla oululaisillakin oli saumansa.

Tällä kertaa pelin alku oli kuitenkin vaikea. Avaukset olivat epävarmoja ja hautkin välillä eri paikkaan kuin kiekollinen olisi pelin halunnut heittää.  LoHi taas hyökkäsi varmasti ja veikin hyökkäyksensä virheettömästi maaliin ensimmäisellä puoliajalla, joka vietettiin 7-3 tilanteessa.

Toinen puoliaika lähti samoissa tunnelmissa liikkeelle aina 11-4 tilanteeseen asti, jossa saimme omaa peliämme parempiin uomiin. Tästä alkanut takaa-ajo toi joukkueen 12-9 tilanteeseen, mutta lopulta LoHi sai ratkaisevan maalin tehtyä ja takaa-ajo sai päätöksensä.

Pelin kulku

Disquitos Jr – T.U.F.F 13-0

T.U.F.F Toijalasta on nuori joukkue, jossa pelaa nuoria pelaajia (oikeita junioreja!). Joukkueen päätavoite on juniorien SM-kisoissa, joten Lempäälässä joukkue oli hankkimassa kokemusta. Olimme seuranneet Toijalan yhden pelin (LUC:ia vastaan) joten tiesimme, että heidän salainen aseensa oli yllättävät koko kentän mittaiset rystykaaret. Emme halunneet missään nimessä lähteä aliarvioimaan vastustajaa, joten päätimme pelata pelin kuin mitä tahansa muuta joukkuetta vastaan toteuttaen peruskuvioita niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin. Peli menikin meidän omassa komennossamme koko ajan. Vaihtelimme piste pisteeltä puolustusta, mikä hämmensi Toijalalaisten hyökkäystä ja pidimme rystykaarien varalta maalin puolella aina yhden miehen. Peli olikin aika pikaisesti ohi ja historian ensimmäinen Disquitos Jr:n voitto tosiasia! Pelin armottomimpana pelurina rehki Juha tehden 8 meidän 13 maalistamme. Vaikka lopputulos oli T.U.F.F:n kannalta karu niin näistä pelaajista tullaan varmasti kuulemaan ja varmasti pelit heitä vastaan tulevat tiukkenemaan kauden mittaan.

Pelin kulku

Disquitos Jr – LeKi 2 7-9

Sunnuntaiaamu lähti käyntiin pelillä Leki 2:sta vastaan. Leki saapui aamupeliinsä vain viidellä pelaajalla, joten oli selvää, että pelistä tulisi vähämaalinen molempien joukkueiden pelatessa paikkapuolustusta. Itse emme uskaltaneet siirtyä miespuolustukseen, sillä Leki oli vähämiehisyydestään huolimatta äärimmäisen nopea joukkue. Pelillisesti ei sunnuntai-aamusta nähty mitään huikeaa ottelua, joten oli ehkä ihan hyvä, ettei ”katsomoon” ollut kertynyt vielä kovinkaan paljon väkeä. Suurimman osan pelistä olimme hiukan altavastaajina maalin tai kaksi perässä. Puoliajan loputtua 6-7 tilanteessa oli aika pelata viimeinen peliajalla pelattava piste. Saimme pelin tasoihin, mutta Leki teki omalla vuorollaan helpon maalin mennen taas johtoon. Viimeisessä pisteessä Disquitosin luottokapteeni teki oman ratkaisunsa räpeltäen kiekon oman maalialueen viivalle. Tästä Lekille helppo maali ja voitto. Harmittava sulaminen tilanteessa, jossa olisimme voineet pelata voitosta.

Pelin kulku

Disquitos Jr – LUC 6-13

Mutta onhan aina seuraava peli. Tähän peliin saimme ykkösjoukkueesta vahvistusta Villen muodossa. Ville aloitti pelin yläkentän kierrossa, mutta pelin aikana Ville ja Vesa vaihtoivat paikkaa. Vastassa oleva Lahden joukkue muodostui muutamasta erittäin taitavasta pelurista, sekä hieman kokemattomammista pelaajista. Pelissä olimme koko ajan pari askelta LUC:n jäljessä. LUC pelasi aika paljon paikkapuolustusta ja sitä vastaan meillä on monesti vaikeuksia päästä liikkeelle. Ensimmäisen syötön jälkeen kiekko alkaa liikkumaan mallikkaasti, mutta se ensimmäinen syöttö lähtee monesti sekä laskun ollessa liian pitkällä että liian vaikeana, jotta lopputulos olisi varma. Peli ei ollut kuitenkaan ihan niin epätoivoinen kuin numerot voisivat antaa ymmärtää. Pienellä parannuksella tämäkin joukkue voisi olla ihan voitettavissa.

Pelin kulku

Haudat – Disquitos Jr 7-14

Sokeri löytyy yleensä pohjalta, varsinkin talvella. Tällä kertaa sokeria Disquitos Jr:n sopassa näytteli edelliskauden lempivastus Haudat, joka oli tälle kaudelle saanut riveihinsä muutamia Teamin perusjäseniä sekä nuoren toisenpolven hautalaisen (Akseli Ranta), joka oli myös joukkueen kapteenina ottelussa. Eli siis hiukan edellistä kautta terävämmin liikkuva joukkue, jolla heittotaito on erittäin varmaa. Aiemmissa peleissä Haudat olikin voittanut viidestä ottelustaan neljä. Koska paikkapuolustus ei edellisessä pelissä ollut toiminut vakuuttavasti päätimme aloittaa pelin keskipakko-miespuolustuksella. Ensimmäiset pari pistettä meni vielä tasatahtiin, mutta sitten saimme Haudat pakotettua heittovirheisiin ja vastaavasti hyökätessä peli rullasi vakuuttavasti kohti vastustajan päätyä. Koko pelissä ei itse asiassa tullut yhtäkään katkomaalia meidän hyökkäyksestämme. Keskipakko-mieheen Haudat ei taas oikein keksinyt muuta kuin pitkän kämmen kaaren avoimen laitaan, mikä toikin heille 4 maalia, mutta toisaalta myös pari pudotusta. Pudotukset taas päättyivät lähes poikkeuksetta meidän maaliimme. Ehdottomasti Disquitos Jr:n paras peli tähän mennessä!

Pelin kulku

Lopputuloksena siis kaksi voittoa, neljä tappiota. D-tasolta nousi ansaitusti ilman tappioita Otso 3 ja C-tasolta tulee ensi turnaukseen Salko, jota vastaan pelit ovat aina olleet hauskoja ja kovia. Kun muutkin joukkueet D-tasolla LUC:ia myöden näyttävät voitettavissa olevilta, on tammikuun turnausta makea odotella. Lopuksi vielä joukkueen sisäinen pistepörssi, mistä näkeekin kuinka tasaisesti koko joukkue osallistui pisteentekoon.