Up! Treenipäivä naisille 16.2.

Päivä alkoi aamukymmeneltä Mäkelänrinteen palloiluhallissa erilaisilla juoksutesteillä. Luvassa olisi 20m sileää, 20 metriä 5+10+5m käännöksin, muutamia pompputestejä ja lopuksi intervallijuoksu. Testien tarkoituksena on lähinnä mitata osallistujien alkutasoa ja kehitystä kevään ja kesän aikana, mutta hyvästä tuloksesta saa aina hyvän mielen ja päinvastoin. Jonna loisti testeissä ja varsinkin piippitestin viimeiset puolitoista minuuttia yksin juoksuna olivat vaikuttavat.

Päivä jatkui harjoittelun vuosittaisella rytmittämisellä. Syksyllä tauon jälkeen perusvoimaa, josta pikkuhiljaa siirrytään kehittämään nopeuskestävyyttä, nopeutta ja maksimaalista suorituskykyä. Ja tietenkin kilpakauden lähestyessä salitreenejä kevennetään ja keskitytään enemmän nopeuden ja lajille ominaisten piirteiden harjoitteluun. Tämän jälkeen olikin hyvä siirtyä salille harjoittelemaan tekniikka. Osa pääsi jo isojen painojen kimppuun, kun osalle vielä käytiin läpi perustekniikka kyykyissä, maastavedossa ja rinnallevedossa.

Päivä päätettiin Pallomyllyn lajitreeneihin aiheena harhauttaminen ja kaksintaistelut. Yksinkertaisena alkulämmittelynä oli hippa, jossa heräteltiin meidän jokaisen sisäinen harhauttelupeto eloon. Tämän jälkeen jatkettiin pareittain tehtäviin puolustus-harhautusdrilleihin. Toinen osio koostui sekin harhauttamisesta, mutta nyt puolustus oli aktiivisemmin mukana. Jo Sockeye-leiriltä tuttu Deathbox teki paluun. Ilta päätettiin ilmataisteluihin, joissa opeteltiin puolustamaan omaa positiota kentällä. Päivän antina kipeä vasen ranne, halu suunnitella oma treenikalenteri tarkemmin ja tietenkin salillekin pitäisi päästä (kunhan ensin eilisestä toivutaan). Ja haluan ehdottomasti uusinnan piippitestistä enemmän levänneillä jaloilla!

Spread the love

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?