Disquitos Jr Vaasassa 2-3.2.2013

Disquitos Jr:n ohjelmassa seuraavana turnauksena oli välisarja F, jossa pelattiin neljä peliä, kaksi lauantaina ja kaksi sunnuntaina. Vastassa oli nyt jo tuttuja joukkueita, joten tavoitteena oli parantaa edellisistä otteluista niin numerollisesti kuin pelillisestikin. Matkassa oli tälläkin kertaa 11 henkinen miehistö, joten väsymyksestä ei ollut pelkoa.

Lauantai: Disquitos Jr – CaUnT 6 – 15

Alkusarjan tapaan ensimmäisenä joukkueena vastassa oli CaUnT. Viimeksi kyyti oli todella kylmää, maaleja kertyi meidän sarakkeeseen vain kaksi. Tällä kertaa tavoitteena oli siis päästä parempaan. Peli lähti puolustuksella käyntiin. Tarkoituksena oli hidastaa CaUnT:n hyökkäystä paikkapuolustuksella, mutta ihan ensimmäisessä pisteessä tähän ei vielä päästy, hyökkäykseen ei montaa sekuntia mennyt. Hyökkäys onnistui kuitenkin kuittaamaan pitkällä, kahden minuutin hyökkäyksellä tasoihin. Tämän jälkeen CaUnT intoutui tekemään viisi maalia putkeen. Meidän hyökkäyksessä ei ollut ihan ensimmäisen pisteen veroista malttia kun päästiin pelaamaan maalin lähellä ja välillä päädyttiin tekemään hätäisiä ratkaisuja myös omalta alueelta lähdettäessä. Puoliaikaa lähestyttäessä hyökkäyskenttä sai hiukan parempaa malttia toimintaansa ja tauolle mentiin 3-8 lukemissa.

Toinen puoliaika lähti käyntiin meidän hyökkäyksellä ja siitä maali saatiinkin aikaiseksi. Myös puolustuskenttä pääsi maalin makuun toisella puoliajalla, ensin hyökkäämällä ja heti perään tekemällä katkomaalin. Molemmissa maaleissa kiekko totteli Matin heittoa ja päätyi Vesan näppeihin. Tässä vaiheessa olimme tilanteessa 6-10. Tämän jälkeen onnistumisia ei sitten Jämiltä nähtykään, joten lopputulokseksi muotoutui 6-15. CaUnT teki sen sijaan pelin lopulla pari todella näyttävää markkerikatkoa, joille olisi mielellään vislannut katsomossa, mutta pelikentällä joutui vain laittamaan leuan kohti rintaa. Jämien pisteet jakaantuivat tasaisesti joukkueen kesken.

pelin kulku

Lauantai: Salko 2.0 – Disquitos Jr. 15 – 6

Salkoa vastaan saimme Iittalassa aikaan neljä maalia, joten siitäkin oli tarkoitus parantaa. Homma pysyi lapasessa ihan hyvin 3-3 tilanteeseen asti, sitten alkoi sama vanha ongelma, eli hyökkäyksiin lähtö aiheuttaa ongelmia. Tähän kun vielä lisätään dumppiheittojen totaalinen unohtuminen ainakin ykkösketjun pelistä, niin puoliaika tilanteessa 8-3 oli ihan ymmärrettävä väliaikatulos.

Toinen puoliaika meni aikalailla samoissa merkeissä. Maaleja tuli, mutta liian harvoin. Maalien lisäksi pelistä jäi mieleen Vesan dyykkitaistelut Salkon Miiro Tähden kanssa. Vesa olkoon siis ottelun jämä.

pelin kulku

Ja sitten syömään ja palauttelemaan…

Sunnuntai: Disquitos Jr. – PUTI 6 – 15

Lauantain tankkauksen jälkeen Jämät oli entistä ehompana liikkeellä. PUTIa vastaan olimme pelanneet Laukaalla hyvin (9 maalia), joten ennakko-odotukset olivat tähänkin peliin kovat. Ajatuksena oli, että tästä pelistä, jos mistään, otamme sen ensimmäisen voiton.

Peli lähti Jämien hyökkäyksellä. Piste kesti melkein kolme minuuttia, jossa hyökkäyssuuntakin taisi muutamaan kertaan vaihtua, mutta maali kuitenkin saatiin puristettua. Tämän jälkeen hyökkäyksessä ei taas sitten mikään meinannut onnistua. Puoliaika tuli vastaan tilanteessa 1-8.

Hyökkäyskentällä oli suuria ongelmia päästä eteenpäin lähtöasetelmista, joten teimme toiselle puoliajalle kokoonpanon muutoksen siirtämällä Arin kiekkoon kiinni ja Tuomas ja Joska vaihteli dumppiraksan paikalla. Tällä saimme hiukan paremmin ensimmäisen syötön omille, vaikkakin tuloksista näkyy, että kiekko karkaili sitten lopulta meidän ulottumattomiin. Toisella puoliajalla puolustuskenttä otti roolia tehden neljä maalia, joista kolme katkomaalia (tätäkään ei ole ennen tapahtunut, joten siitä on syytä olla tyytyväinen). Puolustus alkaa ainakin paikoitellen saamaan todellista painetta hyökkäykselle, vaikka edelleen on paljon parannettavaakin. Varsinkin kiekonmenetysten jälkeiseen peliin pitää kiinnittää huomiota, ettei tule helppoja maaleja. Positiivista pelissä oli myös kolme maalia putkeen tilanteessa 3-14 (tähänkään emme ole ennen kyenneet). Näin pääsimme kuuteen maaliin, ennen kuin PUTI onnistui tekemään viimeisen tarvittavan pisteen. Ottelun paras jämä oli Vesa kolmella syötöllä.

pelin kulku

Sunnuntai: Haudat – Disquitos Jr. 15 – 7

Alkusarjan peli Hautoja vastaan oli päättynyt 15-6. Laukaalla olimme ensimmäiset pisteet hyvin pelissä mukana, jopa parin maalin johdossa, ennen kuin Haudat ottivat ohjat. Puolustuksessa pelasimme ensimmäisen ottelun tavoin pääasiassa miespuolustusta, joskus mausteeksi paikkaa. Ykköskentässä Ari jatkoi ykköspelintekijänä.

Peli lähti käyntiin puolustusvuorolla. Haudat yllättäen hiukan haparoivat, joten puolustus rokotti saman tien. Tämän jälkeen Haudat kuitenkin ryhdistäytyivät ja veivät ensimmäisen puoliajan 8-3. Ykköskentän peli oli huomattavasti parempaa kuin edellisessä pelissä ja maaleja syntyi tasaisesti, vaikkei vielä yhtä paljon kuin kiekonmenetyksiä. Pelin jämin oli Ari, joka nautiskeli kiekon kanssa neljän syöttöpisteen edestä.

pelin kulku

Seuraavaksi sijoituspelit 17. – 19.

Kuukauden päästä tiedossa on sisäkauden päättävät sijoituspelit Tampereella. Vastassa on Salko 2.0 ja Haudat. Taas on siis mahdollisuus parantaa peliä ja tavoitella sitä ensimmäistä voittoa. Kärkisija sisäisessä pistepörssissäkin on vielä täysin auki, joten tiedossa on paljon itsekkäitä ratkaisuja ja toivotaan-toivotaan heittoja…