Winter Trophy 2013

Winter Trophy järjestetään Göteborgissa vuosittain. Turnausta on kuvattu Pohjois-Euroopan kovatasoisimmaksi sisäturnaukseksi ja osallistumaan kutsutaan vain kovimpia joukkueita. Tämän vuoden kisoihin osallistui 32 avoimen sarjan joukkuetta, joista 6 Suomesta: Otso, Terror, UFO, UFO Masters, Saints ja Helsinki Ultimate, ja 16 naisten joukkuetta, joista 4 Suomesta: Atletico, Kuugers, UFO ja Atletico 2. Oulusta paikalla edustivat Atletico 2 riveissä Anni ja Kaisa. Avoimen sarjassa debyyttinsä tekivät Markku ja Miikka Saintsin joukkueen vahvistuksina.

Naisten sarja: Lauantai

Atletico 2 – E6: 4 – 13 

Atletico 2 riveissä pelasi naisia 4 eri tiimistä, joten yhteispelaamista ei taustalla paljoa ollut, mikä heijastui ensimmäisiin kahteen pelattuun peliin. Ensimmäinen peli oli turnauksen finaalissa pelannutta E6 joukkuetta vastaan. Pitkiä naisia, jotka mursivat meidän markkerin liiankin helposti pimeälle. Ja erityisesti Annille jäi mieleen E6 tekemä dyykkikatko.

Atletico 2 – Sexy Legs: 3 – 13

Päivän toisena vastustajana oli Tallinnan lahja ultimatelle. Heidän riveissään pelaa muun muassa Virge, joka viime kesäkautena vahvisti Disquitoksen rivejä kahdessa ensimmäisessä Tourin osakilpailussa. Etukäteen tiedettiin joukkue vahvaksi. Pelattiin ennakkoluulotonta pitkää peliä, mutta vastustajan paikka tuotti katkoja ja tarvittavia maaleja. Meiltä parempaa peliä kuin aamulla.

Atletico 2 – Skogs Pickup: 13 – 3

Viimeisenä poolipelinä meitä vastassa oli Vintteriin kasattu pickup-tiimi. Joukkue oli tasoltaan huomattavasti helpompi vastus kuin aikaisemmat ja meiltä helppo voitto osittain myös koventuneen puolustuksen ansiosta. Sijoitus poolissa oli siis 3 ja vastassa olisi toisen lohkon neljäs joukkue.

Atletico 2 – KFUM Örebro: 10 – 9

Tiedossa oli meidän tasoinen joukkue ja lähdettiin pelaamaan kovaa puolustusta ja varmaa hyökkäystä. Tämän pelin voittaja etenee taistelemaan sijoista 9-12 ja häviäjä häntäpään sijoituksista. Peli eteni tasaisesti meidän peluuttaessa suht tasaisesti koko roosteria. Tilanteessa 9 – 9 peliaika loppui ja viimeinen piste alkoi meidän hyökkäyksellä. Pyöritimme rauhassa kiekkoa alakentällä, kunnes sain murron Emmalta pimeälle ja allekirjoittanut pääsi syöttämään voittomaalin pimeälle. Jippii! Päivän tärkein voitto plakkarissa ja sijoitukset 9-12 edessä sunnuntaina.

Avoin sarja: Lauantai

Valitettavasti Miikka oli yön aikana sairastunut ruotsalaiseen hyppykuppaan ja pelasi pelejä puolikuntoisena. Vaasa Saintsilla pelasi alkusarjassa turnauksen ykkössijoitettu Viksjöfors, Monsterös ja Seagulls. Saints otti aamupelistä varman voiton lohkon viimeiseksi sijoitetusta Monterösistä ja keskittyminen Seagulls peliin saattoi alkaa. Seurasin kyseisen pelin kentän laidalta ja peli oli tiukkaa vääntöä molemmin puolin. Lopulta peli päättyi vastustajalle pisteen erolla ja Saintsin lähtiessä hyökkäämään viimeistä pistettä. Tappion jälkeen Saintsilla oli edessä vielä peli Viksjöforsia vastaan. Kyseistä pelistä ei jälkipolville jää muuta mainittavaa, kuin että Miikka otti vastustajan maalilla trappi dyykkikatkon. Go Miikka!

Saints sijoittui siis lopulta lohkonsa kolmanneksi ja edessä oli pelit sijoituksista 17 – 32. Illan viimeisessä pelissä Saints voitti Helsinki Ultimaten ja sijoituspelit 17 – 20 olisivat edessä sunnuntaina.

Naisten sarja: sunnuntai

Atletico 2 – UFO: 6 – 10 (tai jotain tuonne päin)

Yllätykseksemme meillä oli aamulla ensimmäisenä vastassa Tampereen UFOn naiset. Pelin alku meni tasaisesti maaleja tehdessä, kunnes UFO sai heidän pimeän pelin toimimaan ja otti muutaman pisteen kaulan. Myös edellisen illan bileet painoivat hieman jaloissa, mutta sen piikkiin ei voi häviötä laittaa todellakaan.

Atletico 2 – Sigtuna FK: 7 – 12

Vastustajalla oli vain 6 pelaajaa, joten he pelasivatkin sitten meitä vastaan paikkaa. Alku meni paikkahyökkäystä opetellessa, joten vastustaja otti kaulaa meihin, valitettavasti. Meidän pitkät heitot menivät poikkeuksetta Poliisin haltuun. Lopussa päästiin kiinni peliin ja viimeiset pari pistettä kirjattiin meille, mutta nousu alkoi liian myöhään peliajan päätyttyä. Loppusijoituksena oli siis sija 12.

Avoin sarja: Sunnuntai

Saintsilla oli molemmat pelit samaan aikaan, joten emme päässeen seuraamaan Miikan ja Markun suorituksia. Ensimmäisen pelin Saints hoiti kuitenkin kotia ja pelasi sijoituksista 17-18. Aamun pelissä kaatui siis jo toinen suomalainen joukkue UFO masters. Viimeisessä pelissä vastaan asettui Grid ja Markun puheiden mukaan tuossa pelissä mikään ei sujunut, joten loppusijoitus Saintsilla 18.

Finaalit

Atletico 1 – E6: 14 – 13

Molemmat joukkueet etenivät finaaliin puhtaalla pelillä. Samoin molemman joukkueet ottivat välierissä voitot vain yhden pisteen erolla. Luvassa oli tiukka peli. Alku mentiin tasaisissa lukemissa. Puoliajalle mentiin E6 johtaessa 6-8. Puoliajan jälkeen Tico tasoitti, mutta varsinainen peliaika päättyi tilanteessa E6 johtaa 12 – 11. Tico hyökkäsi ja tasoitti tilanteen. He olivat selkä seinää vasten sillä katko olisi tehtävä. Tässä vaiheessa katsomon useat suomalaiset vasta syttyivät peliin huutamalla Katko! tasaiseen tahtiin. E6 heittää pitkän maalille ja katko! Tarvittava katko saatiin siis aikaiseksi ja saatu hyökkäys päättyi voittomaaliin. Naisten sarjan voitto siis Espoon Atleticolle.

Viksjöfors – Westervik:  15 – 8

Westervikin riveissä pelasi vanhoja patuja keski-iän ollessa 41. Viksjöforsissa pelaa puolestaan Ruotsin maajoukkue-edustus miehiä, joten luvassa oli ikäpolvien taistelu. Eräs Westervikin pelaajista oli pelannut ensimmäisen winter trophyn jo vuonna 1981!!! Ottelu ratkesi lopulta Viksjöforsin parempaan fysiikkaan ja heidän tarkkoihin pitkiin maaliheittoihin. Näin heille neljäs voitto peräkkäin. Taas kerran täytyy todeta, että naisten finaali tarjosi enemmän viihdykettä kuin miesten.

Kaiken kaikkiaan tasoerot avoimen sarjassa oli suuria. Vaikka turnausta pidetään kovimpana sisäturnauksena Pohjois-Euroopassa, siltikin joukossa oli joukkueita, jotka eivät pärjäisi edes Suomen divaripeleissä. Naisten sarjassa taso oli korkeampi ja tasaisia pelejä oli paljon. Mikäli vielä mahdollisuus winter trophyyn osallistumiselle tulee, niin voisin osallistua uudelleen.

 

 

Spread the love

2 Replies to “Winter Trophy 2013”

  1. Hei! Täydennetään avoimen osallistujalistaa myös Turku Terrorilla.
    Ja korjataan sen verran miesten osalta, että su aamuna voitettiin Ufo Masters (Team oli voitettu ja lauantaina).
    Grid peli meni tosiaan vähemmän hyvin ja otettiin siinä turnauksen toinen pisteen tappio (ei näin!). Alkusarjan ratkaisupisteen tappio Seagullsia vastaan korpesi kyllä vielä enemmän (voittivat pisteellä myöhemmin myös Otson ja sijoittuivat 6., turnauksen yllättäjä).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?