Disquitos taistelee paikasta SM-pudotuspeleihin

Vaikka turnausraportti tulee tällä kertaa näinkin myöhässä, niin Disquitosin avoimen joukkue oli oikeaan aikaa oikeassa paikassa kun Laukaassa pelattiin 20.1.2013 viimeiset alkusarjan pelit. Paikka ylimmässä välisarjassa oli jo varma, mutta vähintään yksi voitto tarvittiin että toiveet SM-pudotuspeleihin pääsemisestä olisivat edelleen realistiset.

Päivö Kinnunen
Päivö kiekossa

Laukaaseen päästiin pelaamaan melkein koko joukkueen voimin. Ensi esiintymisen Disquitosin paidassa teki Päivö Kinnunen. Päivö on aloittanut ultimaten pelaamisen Turussa ja sieltä kulkeutunut Michiganin kautta Ouluun. Michiganin aikoina Päivö edusti paikallista Magnum Ultimate -seuraa aina Nationals:ssa asti.

Pelejä Laukaassa pelattiin kaksi. Seuraavassa lyhyet yhteenvedot pelien kulusta.

Disquitos – Otso2 15 – 10

Ensimmäisenä vastaan asettui viime vuoden sekä halli- että ulkosarjan Suomen Mestaruus -seuran kakkosjoukkue. Otso2 oli meidän tavoin varmistanut paikkansa ylempään välisarjaan, mutta pelissä riitti panoksia sillä keskinäiset ottelut jäävät voimaan välisarjaan. Pelin hävinneelle joukkueelle olisi luvassa lähes mahdoton tehtävä välisarjassa päästä SM-pudotuspeleihin.

Markku Kulmunki teki Otso2 pelissä kovimmat pisteet 6+3
Markku teki Otso2 pelissä kovimmat pisteet 6+3

Ennakkoon tiedettiin pelin olevan tasaväkinen ja Otso2:sen vauhdikasta pelityyliä oltiin jo nähty edellisessä turnauksessa. Viime aikojen treeneissä olimme painottaneet kiekon arvostusta hyökkäyksessä. Oppi olikin mennyt perille sillä ottelussa tuli vain yksi takaisku hyökkäyskentälle.

Hienon dyykkimaalin jälkeen liuku jatkuu katsomorakenteisiin.
Miikan hienon dyykkimaalin liuku jatkuu katsomorakenteisiin.

Puolustuskenttä teki kovasti töitä ja sai tarvittavat katkomaalit aikaiseksi. Puolustuksen uhrautumisen taso voidaan katso pelien jälkeen Miikan kaularangan röntgenkuvista. Onneksi mitään vakavaa ei paljastunut. Miikan lisäksi etenkin Pekka teki puolustuksessa hyvää työtä ja syötti ensimmäistä pistettä lukuun ottamatta kaikki puolustuskentän katkomaalit.

Pelin kulku

Disquitos – UFO Masters 9 – 15

Toisena vastustajan oli viime kauden SM-hopeamitalistit Tampereelta. Sarjasysteemin sen salliessa, nämä ultimaten veteraanit aloittavat kautensa alemmalta sarjatasolta antaen nuoremmille peliaikaa saman seuran ykkösjoukkueessa ja toisaalta tarjoten hyvän tasonmittauksen B-Sarjan joukkueille. Ikä ja aktiivisen harjoittelun vähyys ei näy UFO Mastersien pelaamisessa. Ei ainakaan kun vastassa on huomattavasti lyhyemmän ultimate uran omaavia pelaajia.

Ottelun alku eteni tasaväkisesti ja onnistuimme jopa olemaan 4-5 johdossa puolustuspisteellä alkaneessa ottelussa. Tämän jälkeen kuitenkin Masterien taktinen osaaminen ja kiekkovarmuus alkoi tuottamaan vaikeuksia meille. Asiaa ei yhtään helpottanut useat pelaajien henkilökohtaiset virheet. Vaikka otteluun valmistuttiin huolellisesti ja pidettiin kiekkokontaktia yllä ottelujen välillä, niin tässä pelissä kiekko pomppi käsistä aivan liian monta kertaa.

Toisen puoliajan loppu oli myös taktiselta puolelta katastrofi, mutta hyvin opettavainen. Lisää treeniä ja pelikuvioita vihkoon, niin jatkossa pystytään haastamaan vielä tiukemmin tämänkin tasoisia vastustajia.

Pelin kulku

Välisarja D

Timo näyttää että liian korkeallekin voi hypätä.
Tavoitteet ovat korkealla.

Disquitosin pelit jatkuvat jo 2.3. Iittalassa, jossa saamme vastaan A-sarjan kaksi huonoiten menestynyttä joukkuetta: Karhukopla (Espoo) ja Team (Helsinki). Välisarjasta 4 parasta joukkuetta pääsee SM-pudotuspeleihin taistelemaan sijoista 1.-8. Koska keskinäiset ottelut jäävät alkusarjasta voimaan, on meillä taakkana tappiot sekä WWW:tä että UFO Mastersia vataan.

Kaikki on kuitenkin edelleen meidän käsissä ja jaloissa: voittamalla pelejä päästään kahdeksan parhaan joukkoon. Tappioilla pelaamme sijoista 9.-12..

Teksti: Kari Tolonen
Kuvat: Alexander Lehtonen

Spread the love

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?