Disquitos Jr. Laukaalla 19.1.2013

Disquitos Jr:n toinen turnausmatka kohti Laukaata alkoi lauantai-aamuna sankan lumisateen ryydittämänä. Pelaajia oli matkassa peräti 11, joista 4 teki tällä kertaa sisäsarja-debyyttinsä. Kaikki sarjapelaamisesta tällä kaudella kiinnostuneet taisivat olla paikalla, joten koko joukkue oli siis koossa!

Muodostimme kaksi ketjua: puolustusketjuun (joka sivutoimena hyökkäsi) määrättiin viisi hiukan kokeneempaa pelaajaa, jotka pystyisivät vaivatta vaihtelemaan puolustustapaa paikan ja miehen välillä tarpeen mukaan. Loput kuusi pelaajaa muodostivat hyökkäysketjun.

Ensimmäisestä turnauksesta oli suurimpana parannuskohteena jäänyt mieleen kiekonmenetyksen jälkeinen puolustuspeli. Tähän turnaukseen olikin sovittu tarkemmin puolustustapa miespuolustukseen, jolla toivottiin estettävän nopeat, parin heiton maalit omaan päähän.

Miksi hypätä kun kurkottamallakin yltää?
Miksi hypätä kun kurkottamallakin yltää?

12:00 Disquitos Jr – PuTi 9 – 15

Etukäteen ajateltuna tässä pelissä meillä oli parhaimmat saumat voittoon. PuTilla ei ollut tältä kaudelta voittoja tilillä ja aiemmin nähdyt pelit kertoivat, että kyseessä ei ollut mikään erityisen tiukkaan puolustava joukkue. Suunnitelmanamme oli pelata paikkaa PuTia vastaan ja pakottaa heidät tekemään mahdollisimman paljon heittoja maalia kohti. Hyökkäyksessä tavoitteinamme oli toteuttaa sovittuja lähtökuvioita ja estää vastustajan helpot maalit kiekonmenetyksistä. Näin jälkikäteen ajateltuna PuTin 6 hengen rosterin olisi pitänyt paljastaa meille, että he tulevat puolustamaan paikkapuolustuksella. Meillä ei ollut heti valmiina roolit hyökkäyksessä sovittuna paikkaa varten (pelityyli oli kylläkin etukäteen puhuttu).

Ottelun ensimmäiset pisteet olivat molemmin puolin aika hermostunutta peliä. Ensimmäinen hyökkäys kääntyi PuTin eduksi hiukan malttamattomien heittoratkaisujen vuoksi. Kakkosketju kuitenkin paikkasi upeasti tasatulokseen. Ykkösketjun toisessa hyökkäyksessä parivaljakko Juha – Ville taiteili maalin (vaihto oli muuten Villen ensimmäinen sarjaotteluissa ja taisi kosketus kiekkoonkin olla ensimmäinen!) Tämän jälkeen PuTi sai oman paikkapuolustuksensa toimimaan ja meillä meni muutama piste asiaan sopeutumisessa (vastaanhaut eivät toimineet ja pitkät heitot eivät napsuneet ihan kohdilleen). Kolmen PuTi-maalin jälkeen ykkösketju sai kuitenkin homman toimimaan, raksapeliin tuli tarvittavaa rauhallisuutta ja Ari Jr otti suurta roolia kiekollisessa pelissä. Seurasikin kahdeksan maalin jakso, jossa joukkueet tekivät vuorotellen maaleja. Näin puoliajalle päädyttiin tilanteessa 6-8.

Toinen puoliaika alkoi samaan tapaan. Ensimmäisen hyökkäyksen turvin PuTi kuitenkin lisäsi johtoaan yhdellä maalilla. Meidän maltti riitti 8-10 tilanteeseen, mutta sitten tuli neljän pisteen putki PuTille, joka ratkaisi pelin. Lopputuloksen 9-15 kaunisteli kakkosketjun duo Matti – Vesa.

Voitto jäi vielä haaveeksi, mutta tässä pelissä olimme ensi kertaa mukana ihan ratkaisupisteille asti. Ensimmäistä kertaa saimme myös pelattua peliajan loppuun asti, joten suoritukseen ei voi olla tyytymätön.

pelin kulku

15:00 Haudat – Disquitos Jr 15 – 6

Tässä ottelussa arvioimme vastustajan heittotaidot siinä määrin rutinoituneeksi, että päätimme jättää paikkapuolustuksen pelaamisen vähemmälle ja keskittyä miespuolustuksella tekemään vastustajan maalin tekemisen mahdollisimman hankalaksi.

Suunnitelma lähti hyvin liikkeelle ja yhdeksän minuutin kohdalla olimme 2-4 johdossa. Kokeneilla joukkueilla on kuitenkin ikävä tapa sopeutua vastustajan pelitapaan, näin teki myös Haudat. Seuraavat kuusi pistettä meni vastustajan laariin ja puoliajalle mentiin 8-4 tilanteessa.

Toinen puoliaika meni selvemmin Haudoille. Meillä ei ole vielä kykyä muuttaa taktiikkaa tarpeen vaatiessa, pelaajilla ei ole riittävästi kokemusta erilaisista pelitavoista, jotta voisimme muuttaa pelitapaa vastustajan mukaan. Hyvää taistelua kuitenkin loppuun asti.

pelin kulku

FreezeBees vaikeuksissa
FreezeBees vaikeuksissa

17:00 FreezeBees – Disquitos Jr. 15 – 5

FreezeBees oli kokenut aavistuksenomaista nuorennusleikkausta (tosin osin ihan flunssa-syistä johtuen), kokeneimmat pelimannit olivat poissa kokoonpanosta, mutta vauhtia näytti nuorempien jaloista löytyvän ihan riittävästi eikä kiekkokaan putoillut käsistä. Puolustuksessa lähdimme taas kokeilemaan paikkaa ja hyökkäyksessä samoilla vanhoilla kuvioilla.

Ensimmäistä kertaa tässä turnauksessa sorruimme pelin alun lepsuiluun. FreezeBees meni 5-0 johtoon, ennen kuin meidän syötöt alkoivat napsua kohdilleen. FreezeBees vaihteli miespuolustusta ja paikkaa ilkeästi, mikä aiheutti meidän lähtökuvioille suuria ongelmia. Emme päässeet peliin varsinaisesti missään vaiheessa mukaan, mutta kiekonmenetyksen jälkeinen puolustus toimi moitteetta tässä pelissä. Disquitos Jr:n varsinainen puolustusketju kylmeni vaihtoaitiossa, kun hyökkäysketju pakotti FreezeBeesin tekemään töitä maaliensa eteen.

pelin kulku

Välisarja seuraavaksi

Laukaalle asetetut tavoitteet täyttyivät ainakin kapteenin mielestä. Puolustus ei enää ollut mallia reikäjuusto, ja hyökkäyksessä vastuu jakaantui sopivasti kaikkien pelaajien kesken.

pistepörssi

Seuraava turnaus onkin jo kahden viikon kuluttua Vaasassa. Voitetaanko ensimmäisen kerran jo välisarjassa vai vasta sijoituspeleissä?

Teksti: Joska Hieta
Kuvat: Ari Ojanperä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?