Oulun naiset jatkavat taisteluita B-sarjassa

Disquitoksen naisten riveissä pelasivat: Anni, Getten, JonnaH, JonnaM, Miisa ja Noora.

Disquitos – Helsinki Ultimate     3 – 15

Ensimmäisessä pelissä kaatui Disquitoksen naisten päälle kylmää vettä. A-sarjasta tippunut Helsinki Ultimate vei ensimmäisen puoliajan nimiinsä antamatta yhtäkään maalia itseään ilmeisesti vasta herättelevälle Disquitokselle. Helsinki pääsi niskan päälle, eikä Disquitoksen peli parantunut toiselle puoliajalle siirryttäessä. Saimme tehtyä vain muutaman kosmeettisen maalin. Peli päättyi selkeästi Helsingille 15-3. Helsinki Ultimate pelasi taktisesti ja taidollisesti laadukasta peliä ja he osasivat käyttää hyökkäyksessä koko kentän leveyttä hyödykseen. Disquitoksen naisten yhteistreenin puutos näkyi ajoitusten epäonnistumisina ja hyörimisenä kiekon ympärillä, ilman tilan tekemistä hauille ja heitoille.

UFO Nääs – Disquitos     10-15

Edellisestä pelistä sisuuntuneena päätimme lähteä voittamaan C-sarjasta noussutta UFO Nääs-joukkuetta. Puoliajalle lähdimmekin Disquitokselle voitokkaissa lukemissa 8-4. Toisen puoliajan jälkeisellä jaksolla UFO Nääs vaihtoi puolustuksensa paikkapuolustukseen, jonka purkaminen tuottikin meille hieman päänvaivaa. Selvitimme lopulta paikkapuolustuksen päästäen kuitenkin Tampereen kirimään johtoasemaamme parin pisteen päähän, jopa tilanteeseen 11-9. Aikalisän käyttö pienen loppurutistuksen aikaansaamiseksi kannatti ja peli päättyi lopulta tilanteeseen 15-10. Tampereen vaihtunut puolustus tuotti selvästi Oulun naisille vaikeuksia ja paikkaa vastaan hyökkäämistä on harjoiteltava treeneissä enemmän. Hyökkäyksessä käytämme yhä liian vähän yläheittoja, joita olisi myös hyvä harjoitella treeneissä yksityiskohtaisemmin pelitilantesiin sitoen.

Näyttää vähemmältä mitä onkaan, ku ollaan pitkittäissuunnassa!

Disquitos – SOS     9-15

Tässä pelissä sisuuntuneita olivat SOS:n tytöt. Disquitosin naiset voittivat tour 1:llä SOS:n lukemin 15-14 (http://http://www.ultimate.fi/pelikone/?view=gameplay&game=6653). Tour 2:lla SOS hallitsi ensimmäisellä puoliajalla pelattavaa peliä. Puoliajalle mentiin Disquitokselle tappiollisissa lukemissa 2-8. Toinen puoliaika pelattiinkin sitten tasan, molempien tehdessä seitsemän maalia. Syynä ilmiömäiseen peli-ilmeen parantamiseen oli puolustuksen vaihto paikkapuolustukseen. Sen avulla saimme pientä painetta SOS:n hyökkäykseen. SOS:n alussa saamassa karkumatkassa oli kuitenkin liikaa kirittävää hienosta toisesta puoliajasta huolimatta. Paikkapuolustustaminen menee Disquitoksen naisilla harjoiteltavien asioiden joukkoon.

LUC – Disquitos     9-15

Taistelu Lahden LUC:a vastaan tiedettiin jo ennalta olevan kova, sillä LUC oli tour 1:llä ollut tiukasti kärkikahinoissa mukana, jääden niukasti kakkoseksi A-sarjaan nousseelle Vaasan Saintsille. Sen lisäksi tämän tour-viikonlopun aikana otteluita oli pelattu ristiin ja LUC oli pakkovoiton edessä. Tiesimme siis heidän lähtevän hakemaan voittoa kaikin mahdollisin keinoin. Sen lisäksi kipinöitä peliin lisäsi myös Jyväskylän tyttöjen jakautuminen LUC:n ja Disquitoksen rivistöihin. Disquitoksessa riveissä pelasi koko tourin ajan hienoa puolustuspeliä pelannut Getten, joka on Disquitoksen onneksi muuttanut pidemmäksi aikaa Ouluun ja LUC:ssa Kati-Mari ja Elli. Näiden lisäksi LUC:n riveissä pelasi kaikkien Disquitoslaisten tuntema Kaisa, joka on ennen pelannut ja vaikuttanut vahvasti Disquitoksessa.

Nämä kaikki mielessä lähdimme pelaamaan omaa hyvää peliä panostaen pimeän kautta pelaamiseen. Ja huomioimaan erityisellä huolella LUC:n pitkät heitot ja pimeän kautta pelaamisen. Tasaisen alun jälkeen meidän yhteispelimme ja ensimmäiseen peliin verrattuna kehittynyt ajoitusten oikea-aikaisuus alkoi kantaa hedelmää ja puoliajalle mentiin meille suotuisissa lukemissa 8-5. Toisen puoliajan jälkeen molemmat joukkueet onnistuivat omilla hyökkäysvuoroillaan tehden pisteitä vuorotahtiin, kunnes lopun aikalisä siitä saatu puhti sai Disquitoksen naiset puristamaan vielä yhden hyökkäysmaalin ja tarvittavat kaksi katkomaalia.

Pienellä ja pippurisella kuuden naisen muodostamalla Disquitoksen joukkueella oli saldona turnauksesta kaksi voittoa ja kaksi tappiota, joista kolme oli hyvää peliä ja yksi huono. Peleistä tehtyjen huomioiden siivittämänä voikin hyvillä mielin kääntää katseet kohti seuraavia treenejä ja tour 3:sta.