Naisten turnausraportti Iittalasta 1-2.12.

Iittalan turnaukseen lähti naisista lopulta  mukaan 7 innokasta pelaaja. Viikonlopun tavoitteeksi asetettiin voitto ja mahdollinen toinen voitto, jos kaikki menee suunnitelmien mukaisesti. Tiedossa oli 4 peliä: teamiä, tico-teamiä, UFO:n ykkösjoukkuetta ja SOS:a vastaan.

Lauantai klo 12:00: Disquitos-team 0-15

Team pelin tavoite oli saada oma hyökkäys toimimaan ja saada varmuutta pelin pyörittämiseen. Team oli saanut kovan joukkueen mukaan, eikä säästellyt meitä vastaan pelatessaan. Upsit pimeälle ja kämmenkaaret osuivat poikkeuksetta kohdilleen. Ja kun meidän hyökkäys haparoi ja kiekkoja menetettiin vastustajalle, oli lukemat vastustajalle todella selvät. Positiivisena kokemuksena pelistä jäi, että meidän aloituskuvio toimi, vielä kun saataisiin peli toimimaan aloituskuvion jälkeenkin.

Lauantai klo 18:00 Disquitos-Tico-Team 10-13

Koska aamun ensimmäinen peli oli meiltä heikohko, tämän pelin tavoitteeksi asetettiin kova haastaminen ja hyökkäyspelin toimiminen. Jälkeenpäin katsottuna, tämä peli oli viikonlopun helpoin ja olisi ollut voitettavissa, jos aamun pelistä olisi saatu positiivisia tuloksia meidän hyökkäyspeliin ja allekirjoittanut olisi peluuttanut rystypakkoa. Anyway, pelin spirit oli omasta mielestäni viikonlopun parasta ja meidän hyökkäyspeli saatiin toimimaan Jonnan, Annin, Anskun ja Suvin toimesta. Itse huomasin raksaa pelatessa, että välillä jäi dumppipeli puuttumaan, kun pimeällä katsetta odotellessa seurasi kiekon liikkumista avointa pitkin. Tässä siis pieni parantamisen vara: Voi levittää peliä välillä pimeällekin, eikä runtata pakolla avointa pitkin, vaikkakin tuo toimi. Ongelmia avointa pitkin liikkumisessa olikin sitten UFO pelissä, mutta siitä myöhemmin. Meiltä kokonaisuutena hyvä peli. Saatiin, mitä alussa tavoitteeksi asetettiin.

Sunnuntai klo 9:00 Disquitos-UFO Pynsä 1-15

Tavoitteena oli saada kova peli ennen SOS peliä ja tässä onnistuttiin. Hyökkäyspeli toimi meidän maalin lähellä, mutta puolen kentän kohdilla vastustaja yleensä sai katkon tai kiekko oli heitettävä toivotaan toivotaan heittona maalille, kun lasku oli jo pitkällä. UFO kertoikin, että he olivat lähteneet ottamaan meiltä avoimen pois todella aggressiivisesti. Meidän pimeän peliä ei saatu toimimaan, osittain senkin takia, että lauantain peleissä avoimen pyöritys onnistui. Lisäksi dumppipeli unohtui välillä lähes kokonaan, tässäkin parantamisen varaa siis. Ja pelasihan se UFO paikkaakin meitä vastaan, joka saatiin välillä purettua, välillä ei. Malttia heittoihin pitäisi saada lisää ja katsoa, kuka pelaajista on vapaana ja pyrkiä heittämään hänelle. Lisäksi yläkentän liikkeet isommiksi, jolloin heittäjälle annetaan riittävästi aikaa nähdä ja reagoida hyvään hakuun.

Sunnuntai klo 12:00 Disquitos-SOS 10-13

Tämä oli se peli, mihin lähdettiin panostamaan kaikki loput voimat. Alku olikin meidän kannalta todella hyvä meidän johtaessa 6-3. SOS tuli takaa rinnalle ja ohi nopealla kiekonsiirrolla ja juoksulla. Tauolle mentiin 6-8 tappioasemassa, mutta sisua oli vielä. Varsinkin meidän tehonelikko oli iskussa. Tauon jälkeen vastustaja yllätti parilla nopealla maalilla. Nousimme kuitenkin suosta vielä taisteluun, mutta meidän kannalta peliaika loppui liian aikaisin eikä nousumme riittänyt. SOS oli nopea ja nuoresta iästään huolimatta yllättävän kiekkovarma joukkue eikä peli tosiaankaan ratkennut meidän huonouteen, vaan vastustajan hyvyyteen.

Kokonaisuutena viikonlopusta jäi käteen seuraavat huomiot:

1. Pimeälle pelaaminen

Jotta sarjatasolla pärjäisi kovempia joukkueita vastaan, pitää meidän treenata vielä enemmän pimeälle pelaamista. Olimme pulassa, kun meidän avoimen peli otettiin pois.

2. Aktiivinen yläkenttä

Keskikentällä tulisi olla vähintään 2 kiekkovarmaa ja aktiivista pelaajaa. Ajoitukset ja roolitukset tulisi tällöin olla kuitenkin selvät, että päällekkäishakuja ei tulisi.

3. Raksapeli

Ei mennä väkisin avointa pitkin eteenpäin, vaan levitetään peliä välillä raksojen kesken pimeällekin. Selkeä katsekontakti raksaan ja luotto, että raksa tekee itsensä pelattavaksi. Tämä tulisi tapahtua hyvissä ajoin (n. 4 sekunnin kohdilla).

4. Kiekkovarmuus joukkueena

Kaikkien kentällä olevien pelaajien tulisi olla kykeneviä heittämään pimeälle ja hakemaan alas uskottavasti ja riittävän nopeasti. Samoin kaikkien raksojenkin tulisi pelata myös yläkentällä uskottavasti.

5. Fysiikka!

Väsyneenä oman pelitason ja harkintakyvyn säilyttäminen.

Spread the love

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?