SM Tour II 2012: Tampere, Avoin

Kesän toinen SM-osaturnaus pelattiin Tampereella 4.-5.8.2012. Osaturnauksen avoimeen sarjaan osallistui 10 joukkuetta. Disquitosin avoimen joukkue sai kokoon ennätyssuuren rosterin (17 pelaajaa). Disquitosin pelaajien lisäksi mukana oli 4 vahvistusta Jyväskylästä ja 1 Lahdesta.

Ylärivissä: Lauri, Joska, Ari, Jukka, Tuomas, Kari, Asko, Matti, Tapio, Matti, Pekka.
Alarivissä: Arimo, Ville, Markku, Teemu, Mikko, Miikka.

Disquitos – Otso (4 – 15)

Heti turnauksen ensimmäinen vastustaja oli kovin mahdollinen — edellisen osaturnauksen voittajajoukkue Otso. Koska pelissä oli meillä vain voitettavaa, niin lähdimme hakemaan pelistä kokemusta ja hitsaamaan joukkuetta yhteen turnauksen tulevia koitoksia varten. Ottelun lähti hyvin käyntiin, saimme alussa hyökkäyksessä onnistumisia ja puolustus onnistui tekemään katkomaalin. Tilanteessa 3-3 Otso joutuikin ottamaa aikalisän selvittääkseen omat rivinsä. Se auttoi ja puoliajalle mentiin 8-4 Otson johdossa.

Toinen puoliaika oli sitten Otson maalijuhlaa, meidän jäätyä maaleitta. Hyvästä alusta huolimatta selkeä 15-4 voitto Otsolle. Peli antoi kuitenkin joukkueelle paljon itseluottamusta, sillä peliin mahtui paljon onnistumisia emmekä olleet ihan niin alakynnessä kuin edellisessä kohtaamisessa Helsingin osaturnauksessa. Otso voitti myös tämän osaturnauksen.

Pelin kulku

Disquitos – Flying Steps (15 – 9)

Päivän toinen vastustaja oli pietarilainen Flying Steps. Tämä ottelu oli lähtökohtaisesti voitettavissa, sillä edellisen kohtaamisen hävisimme maalilla johdettuamme ottelua ennen peliajan päättymistä kolmella maalilla.

Lähdimme peliin hyvällä asenteella ja saimme tarvittavat onnistumiset heti alkuun. Puolustuskenttä teki katkon toisensa jälkeen ja puoliajalle mentiin meidän 8-2 johdossa. Vastustaja tuli toiselle puoliskolle paremmalla sykkeellä, mutta nyt hyökkäyskenttä toi kiekon varmasti maaliin omista hyökkäyksistä eikä vastustaja onnistunut kaventamaan maalieroa yrityksestä huolimatta. Disquitosin seurahistorian ensimmäinen voitto avoimessa kesäsarjassa tuli numeroin 15-9. Hienoa työtä koko joukkueelta!

Pelin kulku

Disquitos – Saints (7 – 15)

Lauantain viimeinen vastustaja oli Saints Vaasasta. Ottelun alku oli meille vaikea. Saints pelasi hyvää aluepuolustusta, jonka purkamiseen emme keksineet keinoa tai kun luulimme löytäneemme sen niin he säätivät puolustusta tehden kiekollisen pelaajan olon hyvin tukalaksi. Vielä kun Saintsin vastahyökkäyspeli toimi loistavasti, niin puoliajalle mentiin oikeutetussa 8-0 tappiolukemissa.

Toisen puoliajan alkuun saimme viimein pari onnistumista ja joukkue heräsi taistelemaan pisteistä. Vaikka edelleen meille tuli epäonnistumisia, niin saimme puolustettua kiekon takaisin hyökkäykselle. Toinen puoliaika menikin tasan 7-7, mutta ottelu siis selkein 7-15 lukemin vastustajalle. Hieman jäi harmittamaan alun epäonnistumiset, sillä muuten ottelu olisi voinut olla hyvinkin tasainen.

Pelin kulku

Disquitos – UFO (0 – 15)

Vaikka sovimme että tämä peli unohdetaan, niin mainittakoon nyt tässä yhteydessä että huonosti otteluun valmistautunut joukkue kohtasi turnausjärjestäjän hyvin valmistautuneen joukkueen. Tuloksena murskaava 0-15 tappio. UFO sijoittui lopulta kotiturnauksessaan kolmanneksi.

Pelin kulku

Disquitos – Shadows (13 – 11)

Alkusarjan jälkeen Disquitosin joukkue sijoittui lohkonsa neljänneksi yhdellä voitolla. Sijoituspelin (7.-8.) vastustajaksi tuli toisessa lohkossa niin ikään yhden pelin voittanut ja neljänneksi sijoittunut pietarilainen Shadows. Edellisessä osaturnauksessa kärsimme selkeän 4-15 tappion samaiselle joukkueelle eli nyt lähdimme hakemaan revanssia.

Vastustaja oli saanut viisumiongelmien ja loukkaantumisten seurauksena mukaan vain 7 pelaajaa. Meillä oli siis miesylivoima ja navakan tuulen puhaltaessa kentän myötäisesti lähdimme pelaamaan ”tilastopeliä” eli myötätuuleen haimme nopeaa maalia pitkillä heitoilla ja jos heitto ei mennyt perille niin puolustamme pois vastatuulihyökkäyksen. Taktiikka ei kuitenkaan toiminut alussa ihan odotusten mukaisesti koska epäonnistuneita pitkiä heittoja tuli liikaa ja toisaalta vastustaja toi kiekkoa taitavasti vastatuuleen markkeria murtaen.

Puoliaikaa ennen vastustaja sai vielä harmillisen katkomaalin vastatuuleen ja lukemat oli 5-8 meidän tappioksi. Toisella puoliajalla saimme heti alkuun katkomaalin ja kavensimme tilannetta 7-8 lukemiin, mutta taas vastustaja onnistui myös katkomaalissa ja ero oli jälleen 3 maalia. Tilanteessa 8-11 saimme kirivaihteen päälle, samalla kun ottelun rasitus alkoi näkymään vastustajan liikkumisessa, seuraavat 5 maalia meille ja ottelusta hieno 13-11 voitto! Kauden toinen voitto hienolla loppukirillä. Näin se voittamisen kulttuuri opitaan.

Pelin kulku

Disquitosille osaturnauksen 7. sija. Joukkueen pelaajalista ja pistepörssi.

Disquitos – U20 maajoukkue (15 – 8)

Turnaussijoituksen ratkettua, päätimme pelata vielä harjoitusottelun alle 20 vuotiaiden maajoukkuetta vastaan. U20 joukkue jäi turnauksessa viimeiseksi, joten harjoitusottelu tuli heille tarpeeseen. Nuoret osoittivatkin hyökkäyksessä hienoja suorituksia ja rohkeutta ratkaisuissa, mutta muutama helppo pudotus ja puolustuksen tehottomuus ratkaisi voiton meille.

Kirjoittaja: Kari Tolonen
Kuvat: Ville Antila

 

Spread the love

3 Replies to “SM Tour II 2012: Tampere, Avoin”

  1. Shadows-pelissä kyllä puolustus osoitti, mihin parhaimmillaan pystytään (kaikkiaan taottiin 6 puolustusmaalia). Puolustuskenttä väänsi Shadowsia vastaan myös pari yli 7min pistettä, jotka varmasti tuntu kavereiden jaloissa loppupelistä. Iso käsi koko joukkueelle! Ääni lähti ja jalat on tohjona, mutta hyvin me vedettiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?