Miesten joukkueen kuulumiset: Hallitour 1-2

Hallitour 1, Miesten B-sarja  28-29.11.2015, Kampushalli, Kokkola

Kokkolan uusi vastavalmistunut Kampushalli tarjosi erinomaiset puitteet talvikauden ensimmäiselle tourille. Pelit pysyivät aikataulussa ja järjestelyt toimi mallikkaasti. Disquitoksen miesten joukkueeseen on kaudelle 2015-2016 yhdistynyt Disquitos jr ja niinpä Kokkolaan päästiin pelaamaan peräti yhdeksän pelaajan vahvuiselle kokoonpanolla. Peluutukseen oli suunniteltu oma hyökkäys- ja puolustuskenttä ja peluutusta oli ehditty jo alkusyksyllä hieman harjoitella.

UFBG-Disquitos               10-15

http://www.ultimate.fi/pelikone/?view=gameplay&game=7079

Ensimmäiseen peliin oltiin hyvin valmistuneita. Osa joukkueesta oli saapunut Kokkolaan jo perjantai-iltana joten valmistautuminen oli kunnossa. Peliin lähdettiin odottavissa tunnelmissa ja hyvää henkeä puhkuen. Vantaalta oli tullut Kokkolaan vain pieni viiden pelaajan iskuryhmä. Peli käynnistyi UFBG:n hyökkäyksellä ja ensimmäinen piste menikin Vantaalle. Seuraavan pisteeseen lähdettiin hyökkäyskentän voimin ja kuviona oli hieman treenattu saksa, joka tuottikin yllätyksen ja tasoituksen. Puolustuskenttä käänsi vielä seuraavankin pisteen voitoksi ja siirryttiin johtoasemaan, joka kestikin aina tilanteeseen 9-9 asti. UFBG puolusti tiukasti paikkaa ja pakotti oululaiset hakemaan välillä liiankin tiukkoja ratkaisuja. Disquitoksen maltti kuitenkin kesti ja tilanteesta 9-9 päädyttiin pelin voittoon hienosti tuloksin 10-15.

Disquitos-Hukka              7-15

http://www.ultimate.fi/pelikone/?view=gameplay&game=7075

Toinen peli oli lauantaina illasta ja taukoa pelien väliin jäi mukavasti. Espoosta oli saapunut Kokkolaan täysi kahden kentän joukkue täynnä energiaa. Disquitoksella oli tarkoitus pelata omaa peliään ja jatkaa siitä mihin hyvin alkanut ensimmäinen peli jäi. Peli käynnistyi taas Disquitoksen puolustuksella ja Espoo tekikin avauspisteen pienen pyörityksen jälkeen. Seuraava piste tulikin Ouluun ja käytiin jopa johdossa tilanteessa 3-2. Pian kuitenkin Espoon hyvin fyysinen joukkue sai pelistä yliotteen ja lähti melkein omille teillensä. Oulu yritti sotkea Hukan peliä pelaamalla paikkaa ja hyvällä taktikoinnilla. Kuitenkaan pelistä ei oikein enää saatu otetta ja Espoo karkasi. Jo pelin alusta asti oli huomattavissa, että Hukan syke ja pelitempo olivat tuhoisaa Disquitoksen puolustukselle. Myöskään eristystä ei saatu toimimaan, kun raksalinjalle iskettiin tiukkaa painetta. Disquitos sai tuta B-sarjan tiukkaa vastusta tourin voittajalta.

Kuviot kuntoon puoliajalla.
Kuviot kuntoon puoliajalla.

Disquitos-Team                10-15

http://www.ultimate.fi/pelikone/?view=gameplay&game=7082

Sunnuntaiaamuna oltiin toivuttu lauantai illan tappiosta ja päät olivat jälleen innolla pystyssä. Edessä oli ehkä tourilla parhaiten mennyt peli, vaikka voittoa siitä ei saatukaan. Helsingistä oli Kokkolaan saapunut nuori kuuden pelaajan tiimi. Pelistä osattiin odottaa hyvää vääntöä ja tiukkoja tilanteita. Disquitos aloitti perinteisesti pelin puolustuksella ja Helsinkiin ensimmäinen piste. Seuraavat kaksi pistettä tulivatkin Ouluun. Eristys saatiin toimimaan jo melko hyvin ja peliä johdettiinkin jo 6-4. Disquitoksen puolustus laittoi Teamin tiukan puolustuksen alle. Se pakotti helsinkiläiset tiukkoihin ratkaisuihin ja lukuisiin poisheittoihin. Peli sujui oikein mallikkaasti tilanteeseen 9-9. Silloin Team löysi uuden vaihteen ja iski neljä pistettä putkeen. Siitä Oulu ei enää noussut ja peli lopetettiin hikisissä tunnelmissa reilun 51 minuutin jälkeen lukemiin 10-15.

LUC-Disquitos                   15-5

http://www.ultimate.fi/pelikone/?view=gameplay&game=7084

 

Tourin viimeisessä pelissä oli vielä mahdollisuus vaikuttaa seuraavan tourin sarjatasoon. Voitolla olisi mahdollisesti voinut vielä mahdollistaa pysymisen B-sarjassa. Vastaan saatiin kokemusta ja fyysisyyttä kun kentällä asteli lahtelaiset vahvistuksineen. Pelistä odotettiin hyvää vääntöä, mutta toisin kävi. Omaa hyökkäyspeliä ei saatu toimimaan. Eristys ei tehonnut oikein alkuunkaan ja noppavitosen kanssa tuskasteltiin. Yritettiin muutakin mutta LUC:n puolustusta ei saatu murtumaan. Puolustuksessa kokeiltiin muurata muurit lahtelaisten neljän miehen tasakasalle, mutta muuri lähes aina murettiin kevyesti kuin hapankorppu. Niinpä kotiläksyksi saatiin ainakin uusien hyökkäyskuvioiden pohtiminen ja taktiikkojen uudelleen kartoitus. Pelin alku oli täysin hukassa lukemiin 5-0. Sitten muutama piste pysyttiin perässä kunnes lahti karkasi taas. Peli kirjattiin lukemiin 5-15 kellon näyttäessä 34.50.

Teksti. Aleksi P
Kuva: Jonna H

——————————————————————————————————————-

Tour 2: Disquitosin miehet D-sarjaan

Espoossa pelattu toinen sisäkauden turnaus tiputti miehet harmillisesti alimmalle sarjaportaalle.

Täksi kaudeksi yhdistetyssä miesten ja junnujen joukkueessa pelasivat Aleksi Postila, Ari Siitonen, Joska Hieta, Pekka Kauhanen, Tapio Moilanen, Timo Suutari ja kapteeni Vesa Leskinen sekä edellisellä tourilla vielä toipilaana ollut pelaajavalmentaja Tuomas Talus. Kokoonpanosta puuttuivat Ari Väliheikki ja Markku Kulmunki.

Otso 3 – Disquitos 15-10

Lauantain ensimmäisessä ottelussa vastassa oli kotitantereellaan pelannut Espoo Ultimate Clubin kolmosjoukkue. Myöhäinen aloitusajankohta oli pitkämatkalaisille eduksi ja oululaiset veivät useamman katkomaalin ja kapteeni Vesa Leskisen siivittämänä ensimmäisen puoliajan 6-8. HYVÄ OULU!!! Toisella puoliajalla kotijoukkueen maltillinen pelinrakennus alkoi tuottaa tulosta. Hynninen – Parkkinen duon tehdessä maaleja, ”OTSO” huuto tuli turhan tutuksi, ja vaikka Talus – Postila kombo pistikin hanttiin niin Otsolle silti ansaittu voitto lukemin 15-10.

Disquitos – Polli 14-15

Toisessa ottelussa vastaan asettui seitsemän vuoden tauolta viime kaudeksi palanneet Polyteknikkojen Liitokiekkoilijat. Ensimmäisellä puoliajalla masters-ikään ehtineen espoolaisjoukkueen ruuti oli vielä märkää ja Oulu onnistui jo toistamiseen viemään puoliajan nimiinsä lukemin 8-6. Toisella puoliajalla nähtiin sekä pelillistä että henkistä vuoristorataa, kun Polli onnistui ensin tasoittamaan ja siirtymään vielä johtoon 9-10 tilanteessa oululaisten pois heittojen avustuksella. Sisuuntuneena Disquitos kiri kuitenkin katkoilla ohi tilanteeseen 14-12 ja peli tuntui melkein taputellulta. Espoolaisherrat eivät siitä kuitenkaan lannistuneet, vaan väänsivät selkä seinää vasten makean 14-15 voiton kolmen pisteen takaa ajollaan. Erityisesti toisella puoliajalla loistivat Disquitosin Timo Suutari neljällä ja Pollin Aapo Lankinen kuudella sekä Markus Nora viidellä pisteellä.

Lohi – Disquitos 15-9

Olisiko hotelliaamiainen painanut, kun aamupeli vantaalaista Loputon Hiki joukkuetta vastaan oli jo ensimmäisen puoliajan jälkeen 8-5. Toinen puoliaika jatkui muuten samalla kaavalla, mutta Lohessa pelaava ex-oululainen Juha Hanhisuanto sentään saatiin pidettyä pois maalikarkeloista. Rumat lukemat 15-9 vantaalaisille.

Disquitos – UFBG 12-15

Sunnuntain toinen ja viimeinen ottelu oli toista vantaalaista UFBG (Ultimate Fighters and the Baby Girls) -joukkuetta vastaan, joka putosi Disquitosin tapaan sarjaporrasta alemmas B:stä C:hen ensimmäisen turnauksen päätteeksi. UFBG oli voittanut Lohen 15-11, mutta muistissa oli myös oma 15-10 voitto edellisestä kohtaamisesta sarjaporrasta ylempänä, jolloin UFBG:llä oli ollut vain viisi pelaajaa. Kova matsi oli siis joka tapauksessa luvassa. Ensimmäisellä puoliajalla Oulu meni aluksi jo 3-1 johtoon, mutta UFBG kiri ja vei erän nimiinsä 6-8. Toisen puoliajan alussa Disquitos tasoitti 8-8 oman hyökkäyksen ja heti perään katkomaalin turvin. Erässä nähtiin useampi pitkä kiekkoralli, mutta vain yksi niistä kääntyi Oululle, joten vantaalaisille rehti voitto lukemin 12-15, UFBG:n kapteenin Henry Isojärven tehtailtua pelissä tehot 6+4=10.

Viimeinen ottelu oli joka tapauksessa Disquitosin parasta peliä sinä viikonloppuna, ehkä rennomman asenteen ja edellisissä peleissä hioutuneiden kuvioiden/yhteispelin ansiosta.

Neljän tappion jäljiltä Disquitos ponnistaa 13.2. Hallitour 3:lla D-sarjasta uuteen nousuun.

Teksti: Pekka K

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?