Hailuodon rantaturnaus

Disquitoksen ensimmäinen oma rantaturnaus pelattiin kesäisissä tunnelmissa Hailuodon kauniissa maisemissa lauantaina 16.8.2014.

All for one and one for all
All for one and one for all

Autosäädön lopullisena tuloksena arvottiin 17 pelaajaa ja yksi groupie neljään autoon ja yhteen pyörään.

Turnauksen joukkueet jaettiin valmiiksi mahdollisimman tasaväkisiksi muodostetuista hatturyhmistä, joista arvottiin pelaajat sattumanvaraisessa järjestyksessä kolmeen eri joukkueeseen.

Veljeilyä eri väriä tunnustavien joukkueiden kesken
Veljeilyä eri väriä tunnustavien joukkueiden kesken

Joukkueessa Ai (ilman vaihtomiestä) pelasivat:
JonnaM, Joska, Juha, Markku ja Niko.

Joukkueen Blue Oister muodostivat:
Elina, JonnaH, Lauri, Pekka, Tapio ja Ville.

Krapuassa pelasivat:
Anni, Kari, Matti, Meija, TuomasO ja TuomasT

Turnaus pelattiin kaksinkertaisena Round Robinina, joka tarkoitti kolmen joukkueen turnauksessa neljää peliä jokaista joukkuetta kohti. Peliaikaa kullekin pelille oli varattu 20 minuuttia 0-10 minuutin tauolla pelien välissä. Peliajan päätyttyä pelattava piste pelattiin loppuun. Jos toinen joukkue oli pelin päätyttyä pistejohdossa, päättyi peli siihen. Jos taas peliajan päätyttyä oltiin tasatilanteessa, oli pelattava ratkaisupiste (tätä ei kuitenkaan tapahtunut missään pelissä).

Tyttöjen yhteispeliä
Tyttöjen yhteispeliä

Kaksinkertaisen Round Robinin toiseksi viimeinen peli ratkaisi finalistijoukkueet, jotka olivat Krapua ja Ai. Tämän vuoksi viimeinen Round Robin peli oli samalla koko turnauksen finaali. Finaalin vei Krapua pistein 6-4.

finaaliottelun kesäsisiä tunnelmia
finaaliottelun kesäisiä tunnelmia

 

Lopullinen sijoittuminen:

1. Krapua
2. Ai
3. Blue Oister

Round Robin tuloksia:

Ai-BO 5-2

BO- KR 4-5

KR-Ai 1-5

Ai-BO 0-6

BO- KR 3-5

KR-Ai 6-4

Lopputurinointia
Lopputurinointia

Oli hienoa huomata, että turnauksessa näkyi paljon loppuun asti ja asenteella pelaamista. Turnaus piti sisällään hyviä yksilösuorituksia, mutta myös joukkuetaituruutta. On hyvä päästä pelaamaan tällaisia turnauksia, joissa pääsee arvioimaan vastustajajoukkueen heikkouksia ja vahvuuksia ja koittaa erilaisia taktiikoita niiden purkamiseksi.

Rennolla mielellä, mutta vakavasti pelattuna tällaiset turnaukset korostavat ja opettavat henkisen puolen merkittävyyttä peleissä, joissa joukkueet ovat kutakuinkin samantasoisia. Pelatut pelit olivatkin hyvätempoisia ja ristiin pelatut pelit voivat kertoa totuuden joko joukkueiden tasaisuudesta, heikosta kuntotasosta tai sitten pääpelin tärkeydestä. Kukin päättäkööt ratkaisun omalla kohdallaan ja parantakoot sitä seuraavaan turnaukseen.

Turnauksen päätyttyä kaikkien mielessä siinsi jo saunajatkot, mutta kaikkeen ei voi varautua. Saimme nauttia toistemme seurasta ylimääräiset lisätunnit, sillä Oulunsalon ja Hailuodon väliä liikennöivistä kahdesta lautasta toinen hajosi lauantaina. Onneks oli poppivehkeet mukana!

Muistatteko sillon kerran, ku jäätiin jumiin Hailuotoon?
Muistatteko sillon kerran, ku jäätiin jumiin Hailuotoon?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?