YBU 2012

Perinteinen Yyteri Beach Ultimate rantaultimateturnaus keräsi tänä vuonna 25 joukkuetta mittelöimään kesän kovatasoisimpaan rantaturnaukseen. Disquitosin riveistä joukkueita saatiin kokoon kaksi kappaletta, vaikka samalle viikonlopulle sattunut Qstock hieman laimensi osallistumisintoa.

Joukkueet jaettiin tällä kertaa Whisquitos nimiseen ”ykkösjoukkueeseen”, jonka tavoitteena oli pelata 8 parhaan joukkoon sekä Chickquitos joukkueeseen jolla ei ollut menestyspaineita. Kaksipäiväisessä turnauksessa pelattiin ensin viidessä viiden joukkueen alkulohkoissa round robin, jonka perusteella joukkueet jaettiin sijoitusotteluihin.

Whisquitos voitokas

Whisquitos saavuttikin tänä vuonna Disquitosin YBU-historian hienoimman tuloksen: VIIDENNEN SIJAN! Pelejä kertyi seitsemän, joista viisi voitettiin. Alkusarjassa olimme maalieron perusteella hienosti parhaat lohkokakkoset, mikä tarkoitti suoraa pääsyä taistelemaan sijoista 1-8.

Whisquitossa pelasivat:

  • Markku Kulmunki
  • Juha Santtila
  • Miikka Keski-Säntti
  • Pekka Kauhanen
  • Suvi Rahkolin
  • Anni Moilanen
  • Jonna Hepa-aho

Alla pelikohtainen raportointi, mutta kiteytettynä hurmoksellinen eteneminen oli Whisquitoslaisten kiekkovarmuuden ja juoksukunnon ansiota!

ALKUSARJA (La 28.7)

Whisquitos – Managerin Mammat (8-1)
Aamu alkoi Whisquitosin osalta innokkaasti Disquitosin vaikeimman drillin merkeissä samalla kun vastustaja lipui paikalle hieman väsyneempänä mutta toisaalta myös äänekkäämpänä. Managerin Mammat olivat nestetankanneet edellispäivänä selvästikin meitä enemmän ja peli meni meille selvin lukemin.

Whisquitos – Teror’s Mint (9-3)
Tähän peliin Whisquitos tsemppasi itseään odottamalla vastaansa tiukkojen pelaajien miehittämää joukkuetta. Vastustajalla taisikin olla muutama maajoukkuepelaaja, mutta se ei auttanut, kun Whisquitos pääsi niskan päälle. Peli meni jälleen selvästi meille, vaikka tytöt yrittivät sekoittaa kaikkien päätä vaihtonumeroshowllaan.

Whisquitos – HUH (7-9)
HUH tiedettiin yhdeksi alkusarjan pahimmaksi vastukseksi ja joukkuehan lopulta etenikin finaaliin voittaen sen. Ylpeänä voimme kuitenkin ilmoittaa, että saimme tiukan pelin aikaiseksi. Tästä matsista ei muutenkaan draamaa uupunut, kun Pekka joutui laidalle päänkipukohtauksen takia. Tämä johti siihen, että naisillekin puolustettavaksi tuli välillä mies. Harmittavan lähelle jäi voitto ja ei voi kuin arvella millaista menestystä olisi voitu saavuttaa, jos Pekkakin olisi päässyt koko peliksi kentälle. Tiukan pelin lisäksi positiivisena asiana mainittakoon, että tytöt saivat vaihtonumerotoimintonsa kuntoon.

Whisquitos – Väiskin Väsyneet (9-4)
Viimeiseen alkusarjan peliin mennessä olimme sisuuntuneita edellisestä niukasta tappiosta ja ennalta tuntematon vastuksemme saikin sen tuta. Väiskin Väsyneissä pelasi aika nuorta porukkaa ja käytimme heidän puolustuksen ajoittaista heikkoutta hyödyksemme. Pelin keskivaiheilla Whisquitosille tuli notkahdus, jossa vastustaja pääsi tekemään kolme maalia putkeen. Onneksi nousimme taistoon ja poikien pitkät heitotkin alkoivat mennä paremmin perille. Pojat jaksoivat hienosti ilman Pekkaa.

Kun viimeinen alkusarjan peli oli pelattu, astelimme tutkailemaan hämmentävää tulostaulua, josta koitimme tulkita mistä sijoista pääsemme taistelemaan. Hillitön parin minuutin teltantakusjuhlinta oli paikallaan kun tajusimme olevamme parhaana lohkokakkosena taistelemassa sijoista 1-8.

SIJOITUSPELIT (La 28.7)

Whisquitos – Nordisc (7-2)
Nordisc oli yksi niistä joukkueista, jotka tiesimme ennalta haastaviksi vastuksiksi. Psyykkaus oli hyvä, mutta kiekonliikuttelu kovasti vahvistuneessa tuulessa olisi ollut tarpeen ennen peliä. Edellisestä pelistä oli kulunut useampi tunti ja keli oli muuttunut huomattavasti tuulisemmaksi. Vaikka Pekka palasikin vahvistamaan joukkoamme, hävisimme tylyillä lukemilla ja tämä oli varmasti heikoin peli muutenkin meille. Tappio kiteytynee siihen, että vastustaja sai kiekot yksinkertaisesti paremmin perille. Tämän pelin häviäminen tarkoitti meidän taistelevan sunnuntaina sijoista 5-8.

Vaikka päivän viimeisen pelin häviö harmitti hetken ainakin allekirjoittanutta, tunnelma nousi kattoon kun iltabileissä tajusimme sunnuntain pelin alkavan ennenkuulumattoman myöhään klo 11!

SIJOITUSPELIT (Su 29.7)

Whisquitos – Rähmäkäpäläsoppa (5-2)
Tänä vuonna Whisquitos ei siis pelannut aamupeliä, vaan aamupäiväpelin! Huolimatta erään Whisquitoslaisen pitkään venyneestä kaimakaljoittelusta ja toisen mustenevasta silmästä joukkue näytti yllättävän virkeältä kentän vierellä jo ennen kuin vastustajia edes näkyi. Tämä peli haluttiin voittaa ja niin tehtiin! Pelasimme menestyksekkäästi paikkaa ja vastustajalla oli hankaluuksia edetä tuulisessa säässä.

Whisquitos – WWW (10-0)
Oijoijoijoi!! Mitä herkkua Whisquitosille ja miksei koko Disquitokselle! Markun kehittävät pelikuviot hiekalla ja tyttöjen juoksumaine mursivat vastustajan selkärangan jo ennen kuin pelikello edes kävi. Tuulisen sään jatkuessa pidimme edelleen paikkapuolustuksen ja kerta toisensa jälkeen nappasimme kiekon vastustajalta. Juhan ilmiömäiset katkot aivan maaliviivalla pitivät huolen puhtaasta nollapelistä ja Markun ja Pekan pitkät heitot menivät toistuvasti perille tuulesta huolimatta. Miikan kurkipotkut ja tyttöjen maineen mittainen juoksuvoima sinetöivät voiton!

Viikonlopun saldona oli Whisquitosin osalta komea viides sija! Hurraa!

 Miten sitten kävi Chickquitosin?

Chicquitosissa pelasi kokeneen mieskolmikon (Kari, Ari, Tuomas) lisäksi Namibiassa vietetyn vaihto-opiskelujakon jäljiltä kentille palaava Jonna sekä nykyisin Vantaalla asusteleva Tipi. Tuoreempia Disquitosin pelaajia ja Yyterin ensikertalaisia mukana oli kolme: Vesa, Ari ja Hanna.

Chisquitosissa pelasivat:

  • Tuomas Talus
  • Ari Siitonen
  • Kari Tolonen
  • Jonna Myllymäki
  • Tiina ”Tipi” Karila
  • Vesa Leskinen (YBU ensikertalainen)
  • Ari Väliheikki (YBU ensikertalainen)
  • Hanna Ruotsalainen (YBU ensikertalainen)

Chickquitosin alkulohkon ensimmäinen vastustaja oli Erhe, jonka voitimme selkeästi 8-4 vaikka annoimme pari helppoa maalia. Toinen vastustaja oli jo huomattavasti kovempi Käärmenäyttely niminen joukkue. Saimme vahvan alun otteluun ja pelasimme hyvän ottelun. Johdimme ottelua 5-4 kun toimitsija ilmoitti peliajan päättyneen ja meidän voittaneen ottelun.

Chickquitosin kolmas vastustaja oli viime vuoden pronssijoukkue Nordisk. Lähdimme kuitenkin pelaamaan ennakkoluulotonta peliä. Pelasimmekin ihan kelpo ottelun paitsi lähes kaikki pitkät heitot epäonnistuivat. Tämän tason vastustajaa vastaan ei ole epäonnistumiseen varaa, joten hävisimme ottelun 6-2. Alkulohkon viimeinen vastustaja oli pääasiassa vaasalaisista pelaajista koostuva Joukkue. Valitettavasti tähän otteluun kasaantui kaikki virheet ja epäonnistumiset. Kokonaisuutena huono peli meiltä ja tappio lukemin 5-2. Kun Käärmenäyttely oli voittanut saman vastustajan, niin olimme kaikki kolme tasapisteissä keskinäisten otteluiden mennessä ristiin. Huonoimmalla maalierolla jäimme keskinäisessä vertailussa viimeiseksi ja tuloksena oli alkulohkon 4. sija. Jokseenkin mielenkiintoinen turnausformaatti rankaisi meitä edelleen huonosta maalierosta, koska vain 2 parasta lohkonelosta pääsi pelaamaan sijoista 9.-16.

Chicquitosin pelit jatkuivat round robin -jatkolohkossa sijoista 17.-20. Ensimmäinen jatkolohkon ja samalla Lauantain viimeinen peli oli Lempäälän junioreita vastaan. Joukkueen keski-ikä pelaajavalmentaja pois lukien oli siinä 15 ikävuoden kieppeillä. Tuulen yltyessä juniorit pääsivätkin yllättämään meidät paikkapuolustuksella ja kovalla asenteella. 2-0 johtoasema oli ansaittu, mutta tämän jälkeen saimme oman pelinkin kulkemaan paikkaa vastaan. Peliajan päättyessä tilanne oli 3-3 ja jatkoajalla veimme ottelun nimiimme 4-3.

Sunnuntaiaamun ensimmäinen peli oli jo klo. 9.00. Vastustajana oli parin kokeneen pelaajan ympärille kasattu Tamperelaisista opettajista koostuva joukkue. Vaikka aloittelijat eivät huonosti pelanneet, niin navakka tuuli tuotti ongelmia ja aiheutti kiekonmenetyksiä. Meidän kokeneemmat pelaajat liikuttelivat lyhyillä varmoilla syötöillä kiekkoja ja lopputuloksena oli selkeä 10-2 voitto. Tappiosta huolimatta pointsit kuitenkin ennakkoluulottomasti ja hyvällä asenteella pelanneille opeille. Turnauksen päätösottelussa vastaan tuli ”Managerin Mammat” -joukkue, joka oli Whisquitosin kohtaamisesta vahvistunut parilla sipoolaisella kokeneemmalla pelaajalla. Lähdimme pelaamaan ottelussa paikkapuolustusta, joka toimikin vastatuuleen kohtuullisesti. Vastustaja kuitenkin teki myötätuuleen rohkeilla heitoilla helppoja maaleja. Vastustajan loppukiri tilanteesta 7-4 tilanteeseen 7-6 on myös mainitsemisen arvoinen. Lopulta tiukan viimeisen pisteen jälkeen veimme ottelun maalein 8-6.

Chicquitosin sijoitus turnauksessa 17. vaikka hävisimme vain 2 ottelua. Turnauksesta jäi kuitenkin jälleen kerran paljon mukavia muistoja, vaikka harmillisesti joukkuekuva jäikin tällä kertaa ottamatta viimeisen pelin jälkeen kun pidimme liian kiirettä mökkien luovutuksen kanssa.

Teksti: Kari Tolonen, Suvi Rahkolin
Kuvat: Hanna Ruotsalainen

Spread the love

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Jotta kommentointi onnistuisi vain ihmisiltä eikä roboteilta, vastaa oheiseen kysymykseen ennen lähettämistä.

Oululainen liitokiekkoseura on nimeltään (di....s)?