Naiset hallisarjassa kahdeksansia

Yhdeksän pelaajaa oli lähdössä Espooseen. Silivati seilaa, silivati seilaa, Anna sairastui. Kahdeksan pelaajaa oli lähdössä Espooseen. Silivati seilaa, silivati seilaa, Outi sairastui. Seitsemän pelaajaa lähti Espooseen. Silivati seilaa, silivati seilaa, Jonne sairastui. Kuusi pelaajaa pelasi lauantainpelitEspoossa

Disquitos – UFO Nässy  8 – 14

Yllättäen kutistuneella porukalla päätettiin panostaa päivän peleistä erityisesti tähän peliin. Vaikka tulimme lujaa, mentiin puoliajalle meille tappiollisissa lukemissa 4-8. Puoliajan jälkeen saimme kurottua väliä umpeen kolmella peräkkäisellä maalilla päästen tilanteeseen 7-8 eli vain pisteen päähän UFO Nässystä . Emme päässeet kuitenkaan missään vaiheessa ohi ja UFO Nässy otti voiton lukemin 8-14. Pelasimme kokonaisuudessaan ihan hyvää peliä, mutta UFO Nässyn näppärä paikka sekoitti omaa peliämme sopivasti, sillä emme osanneet purkaa sitä tarpeeksi tehokkaasti.

Disquitos – Atletico-Team       15 – 11

Vaikka vastustaja tekikin meidän aloitushyökkäyksestä maalin omiin nimiinsä, saimme seuraavien pisteiden kautta peliin hyvän ja vauhdikkaan alun, joka valoi koko joukkueen uskoa voittoon. Usko voittoon näkyi yksilöiden tekoina kentällä, joka taas puolestaan lisäsi luottamusta joukkuetovereihin.

Lukemat eivät syntyneet ihan helpolla. Vaikka pääsimme alussa hyvällä pelillä 6-2 tilanteeseen, tuli Atletico-Team takaa ja kovaa. Puoliajalle mentiin edelleen meille suosiollisissa, mutta todella tiukoissa lukemissa 8-7. Puoliajan jälkeinen yli 6 minuuttia kestänyt taistelupiste, joka kovalla puolustuksella saatiin omiin nimiimme, sai viimeistään heräämään jokaisen taistelutahdon. Ihan helpolla noinkin kivannäköiset lukemat eivät syntyneet. Jokainen piste oli taisteltu piste.

Tässä pelissä hienoa oli se, että vastuu jakautui tasaisesti pelaajien kesken ja kentällä huokui luotto joukkuekavereita kohtaan.  Myöskään (kenties vähäisestä pelaajamäärästä johtuen) pelillemme tunnusomaista ”härväämistä” ei kentällä syntynyt, vaan luotettiin siihen, että kaveri hakee oman haun jälkeen. Tuplahakujakaan muistan ihan yhden tai kaksi koko pelin aikana. Tässä pelissä onnistuimme myös pyörittämään peliä maalin lähellä. Loppupuheenvuorossa Atletico-Teamia hämmästytti meidän sektorille pelaamisen taito, joka onkin meidän vahvuutemme, sekä heikkoutemme. Vaikka pelasimmekin vahvasti avoimelle, ei tästä pelistä pimeälle levittämistä puuttunut.

Silivati seilaa, silivati seilaa, Meija lähti Barcelonaan. Viisi pelaajaa mietti mitä tehtäisiin. Silivati seilaa, silivati seilaa ViimanMaijujavajaakuntonenOutitulivahvistukseks. Seitsemän pelaajaa pelasi pelin Pohjoisviimaa vastaan

Disquitos – Pohjoisviima         14 – 7

Lähdimme aamun ensimmäiseen peliin hyvin valmistautuneena, sillä tarkoituksenamme oli voittaa peli. Pohjoisviima oli ottanut edeltävänä päivänä tiukan voiton UFO Nässystä, joten löysäilyyn ei ollut varaa.

Otimmekin ensimmäisellä puoliajalla tiukan johtoaseman ja puoliajalle mentiin meille suosiollisin lukemin 8-1. Hyvä niin, sillä Pohjoisviima tuli hyvällä puolustuksella kovaa puoliajan jälkeen aina lukemiin 9-5 asti. Molemmat joukkueet tekivät toisella puoliajalla saman verran maaleja, joten alussa saatu maaliero takasi meille voiton pelistä. Saimme palautetta tasavahvasta porukasta, jossa jokaista pelaajaa on varottava. Palaute tuntui hyvälle, varsinkin meidän sarjanaisten uusien pelaajien Hannan ja Outin puolesta. Ahkera treenaaminen palkitaan!

Jokainen Disquitosin peli on katsomisen arvoinen, sillä ikinä ei tiedä mitä tapahtuu. Niin myös tällä kertaa. Pelin keskivaiheilla tapahtunut ilmiömäinen maali, jota puolustajatkaan eivät ehtineet missään välissä katkomaan, tapahtui omaan päätyymme (…mutta onneksi seurassamme ei ole tapana paiskoa kiekkoa maahan maalinteon jälkeen).  Muiden kentällä olevien pelaajien tajutessa tapahtunut ja naureskellessa vielä asialle, oli markkerin lasku jo aika pitkällä, mutta onneksi kaiken kokeneena joukkueena Disquitos kasasi itsensä kokoon ja sai pelattua pisteen vielä omiin nimiinsä kaiken tapahtuneen jälkeen!

Silivati seilaa, silivati seilaa Maiju lähti sukuloimaan. Viisi pelaajaaplusvajaakuntoinenOuti lähti pistään viimisetlihaksenrippeetpeliin

Disquitos – SOS                          9 – 15

Aikaisemmista peleistä viisastuneina tiedettiin SOSin juoksevan takaa ohi. Jalkoja säästääksemme panostimme puolustukseen; markkeri otti edestä ja poliisi pitkät muiden puolustajien ottaessa vastaanhakuja pois. Puolustus oli tehokas, eikä Outin tarvinnut käydä puolikuntoisena juurikaan kentällä. Aikalisät käyttämällä saimme muutamia ”vaihtoja” jokaiselle pelaajalle. Lähes joka heitossa oli SOSin pelaaja tosi lähellä, oli se sitten ilmatilanne tai normi lättysyöttö. Eli lisää treeniä 1 vs 1 tilanteisiin. Näinkin tiukoista lukemista fyysisesti kovaa peliä pelaavaa joukkuetta vastaan on myös kiittäminen Vaasan Lauraa. Hänen apunsa kentän laidalta auttoivat väsynyttä, mutta tahtoa täynnä olevaa joukkuetta.

Silivati seilaa, silivati seilaa pelaajat on ihanihmeissäänmitenpärjättiinkäännäinhyvinnäinpienelläporukalla!

Vaihtonumerovastaavan sarjakuvaa odotellessa haluan kiittää ihanaa ja voitontahtoa täynnä olevaa joukkuetta! Kentällä huokunut varmuus ja luotto muita pelaajia kohtaan ovat sellaisia asioita, jotka syntyvät vain yhdessä pelaamalla. Tahdon myös erityisesti kiittää Hannaa ja Outia todella ilmiömäisen hienosta raksaamisesta ensimmäisellä talvikaudella. Lisäksi haluan kiittää kaikkia aikaisemmissakin peleissä taistelleita korvaamattomia pelaajia, joiden työ ei välttämättä näy pistepörssissä, vaikka en silti voi olla kehottamatta kaikkia käymästä kurkkaamassa naisten pistepörssikuningatarta Annia: http://www.ultimate.fi/pelikone/?view=teamcard&team=1657

Toivon, että viikonloppuna nähtyä vastaavanlaista tahtoa voittaa pelit näkyy jatkossakin kentillä, myös treeneissä. Sillä se on jo paljon mentaalipuolesta kiinni tässä vaiheessa, mille sijoille päästään. Tämän reissun tuomilla kokemuksilla on hieno lähteä rakentamaan kesäkautta. Tahdonvoimaa treenaamiseen, sillä parhaimmillaan se palkitaan turnauksissa!