Naisten joukkueen turnauskuulumiset SM-tour 3

Disquitoksen naiset pelasivat nousujohteisen tour-viikonlopun Oulun Heinäpäässä pelatulla SM-tour 3:lla. Elokuussa pidetyt treenileiritykset takasivat Disquitoksen naisille onnistumisen kokemuksia joukkueena. Joukkueessa pelasivat, Anni, Ansku, Getten, Hanna, JonnaH, JonnaM, Sini, Tiia ja Tuuli.

Disquitos – UFO 2 – 15

Oulun naiset saivat kovaa kyytiä, kun taktisesti ja kiekollisesti taitava, sekä fyysisesti kovatasoinen Tampereen UFO asettui lauantain ensimmäiseksi vastustajaksi. Tavoitteeksi pelille asetimme yhteispelin löytämisen. Ensimmäisen puoliajan ensimmäisessä puolustuspisteessä saimmekin hioa yhteen hieman toisistaan poikkeavia näkemyksiä paikkapuolustuksesta. UFO:n melko nopean paikan purkamisen jälkeen saimmekin harjoitella perusteellisesti hyökkäystä paikkapuolustusta vastaan. Tampereen tehokas timanttipuolustus tuottikin meille hyökkäykseen hankaluuksia. Puoliajalle mentiin UFO:lle puhtain lukemin 8-0. Toisen puoliajan aloittaneessa hyökkäyksessä onnistuimme kuljettamaan kiekon hyökkäysmaalille asti. Viimeistelimme maltillisella kiekonsiirtelyllä hienosti pelin ensimmäisen pisteemme. Saimme lisäksi arvokkaan kokemuksen maltillisesti kiekonsiirtelystä maalialueen tuntumassa. Hieno taistelupiste! Pelin lopullinen tulos UFO:lle voitokas 15-2.

Helsinki Ultimate – Disquitos 14 – 5

Lauantain toiseksi vastustajaksi asettui Helsinki Ultimate. Pääsimme aloittamaan puolustuksella. Puhuttu paikkapuolustus osoitti tehokkuutensa ja aloitimme pelin puolustusvuorosta tehdyllä maalilla. Saimme hienon alun pelille! Emme saaneet kuitenkaan aikaiseksi toista katkomaalia, vaan etenimme vuorotahdilla hyökkäysvuorosta tehdyillä maaleilla aina tilanteeseen 4-4 asti. Seuraavan pisteen aikana puoliaikakatto täyttyi. Helsinki Ultimate teki katkomaalin, vieden johtoaseman ja tilanteen 5-4. Puoliajan uudeksi pistekatoksi asettui 6. Onnistuimme vielä tasoittamaan tilanteen 5-5, mutta puoliajalle menimme Helsinki Ultimaten johtaessa 6-5.

Tiedä mitä olisi tapahtunut ilman puoliaikaa. Olisiko Helsinki saanut koottua rivejään Oulun yllätysalun jälkeen? Helsinki Ultimate saapui toiselle puoliajalle nimitäin aivan uudella ilmeellä. Oulun puolustus ei tällä kertaa löytänyt keinoja estää Helsinki Ultimaten eristyshyökkäystä toimimasta äärettömän hyvin. Helsingin uusi ilme ja Oulun omat huolimattomuudet ja hätäilyt kiekon kanssa takasivat maalittoman toisen puoliajan Disquitokselle. Täysiä pisteitä Disquitos ei kuitenkaan Helsinki Ultimatelle tästä pelistä antanut, vaan peli päättyi tiukkojen taistelujen tuloksena peliajan täytyttyä lukemiin 14-5.

Viima – Disquitos 10 – 8

Sunnuntaiaamun ensimmäiseksi vastustajaksi ja välieräpariksi asettui Espoon Viima. Tiesimme odottaa joukkueelta kiekollisesti taitavaa peliä.

Saimme pelin alkuun hyvän puolustusvuorosta tehdyn maalin. Disquitoksen puolustus teki Viiman pelin melko vaikeaksi, sillä Viiman toinen hyökkäyspiste kesti reilu 13 minuuttia. Voisi tähän väliin ehkä todeta meidän naisten oppineen vihdoin jotain paikkapuolustuksesta! Ensimmäisen katkomaalin jälkeen joukkueet tekivät maaleja omista hyökkäysvuoroista vuorotahtiin aina tilanteeseen 3-3 asti. Molempien taidokas puolustuspelaaminen asetti hyökkäykset vaikeuksiin ja tekemään vaikeita heittoratkaisuja. Viiman puolustusvuorosta tekemä maali vei Viiman ensimmäistä kertaa pelin aikana johtotilanteeseen, tilanteen ollessa 4-3. Oikeaan aikaan otettu aikalisä siivitti meidät kolmen maalin putkeen ja hyvään johtoasemaan, ja johdimme peliä taas lukemin 4-6. Koska puoliajan aikakatto oli tullut täyteen juuri ennen kuudennetta maaliamme, puoliajan uudeksi pistekatoksi asetettiin 7. Viima otti taitavasti aikalisän kuudennen maalimme jälkeen, mikä vei Viiman lopulta kahden maalin tappiosta yhden maalin johtoasemaan. Puoliajalle mentiin ajassa 52.00, Viiman johtaessa tiukasti 7-6.

Toinen puoliaika jäi vähämaaliseksi, johtuen myös pitkästä ensimmäisestä puoliajasta. Disquitos teki toisen puoliajan alkuun omasta hyökkäysvuorostaan maalin ja heti perään katkomaalin. Disquitos tuli takaa yhden maalin johtoasemaan, tilanteen muuttuessa Disquitokselle voitokkaaksi 7-8. Peliaikakatto täyttyi Viiman tehdessä omasta hyökkäysvuorostaan maalin ja tasoittaen pelin 8-8. Uudeksi pistekatoksi pelille asetettiin 10. Viima teki lopuksi voittoon tarvittavat kaksi katkomaalia osaksi myös meidän tekemien huonojen heittoratkaisuiden vuoksi. Peli päättyi Viimalle ansiokkain lukemin 10-8. Voiton tahtomista, sekä erityisesti voittoon uskomista (ja ehkä kenties peluutuksen tiivistämistä) tiukoissa tilanteissa on Disquitoksen naisten harjoiteltava, sillä meillä oli käsissämme kaikki avaimet tämän pelin voittoon. Tämän pelin voitolla olisimme päässeet pudotuspeleihin. Aikalisien käyttämiset näyttivät kuitenkin onnistuneen pelillisesti hyviin saumoihin.

Disquitos – Saints 12 – 6

Sunnuntain viimeisestä pelistä, sijoitusottelusta Vaasan Saintsia vastaan oli odotettavissa jännittävä. Vaikka Oulun rosteri ei ollut tour:lla suurimmasta päästä, oli Vaasa tour-viikonlopun aikana pelannut erittäin hyvin vielä pienemmällä rosterillaan, onnistuen haastamaan vastustajajoukkueensa antamatta yhdellekään heistä täysiä pisteitä mukaansa. Eikä niitä täysiä pisteitä irronnut Disquitoksellekaan.

Saints onnistui ensimmäisen puoliajan alkuun tekemään puolustusvuoroistaan kaksi katkomaalia. Onneksi olimme päässeet tour:n aikana jauhamaan kaikkien vastustajajoukkueiden kanssa paikkapuolustusta vastaan hyökkäämistä. Emme siis hätkähtäneet kahdesta katkomaalista, vaan teimme lopulta omasta kolmannesta hyökkäysvuorostamme maalin ja kolme katkomaalia perään, joista viimeinen taisi olla neljäntoista minuutin puolustusväännön jälkeen tehty Natan syöttämä ja Gettenin hieno dyykillä hakema maali. Puoliajalle mentiin ensimmäistä kertaa tour:n aikana Disquitokselle voitokkaissa lukemissa 5-3.

Toisen puoliajan jälkeen Disquitos teki omasta puolustusvuorostaan katkomaalin vieden tilanteen 6-3. Toinen puoliaika meni aika pitkälle Disquitoksen sanelemalla tahdilla, kunnes pelin aikakatto täyttyi juuri ennen kuin Disquitos ehti tekemään maalin, joka vei joukkueen 10-4 johtoasemaan. Pelin uudeksi pistekatoksi asettui siis 12. Pääsimme harjoittelemaan voittamista. Onneksi olimme pelin aikana päässeet hyvän karkumatkan päähän, sillä Saints teki uuden pistekaton asettamisen jälkeen kaksi maalia kaventaen lukemat 10-6. Saintsin kiriessä maalieroa umpeen oli tärkeää pitää pieni hengähdystauko aikalisän muodossa, että Disquitoksen pelaajat pystyivät suuntaamaan keskittymisensä voitosta taisteluun. Oulu voitti lopulta pelin lukemin 12-6.

Pienelle ja isosydämisellä, sekä turnauksen aikana hienosti yhteen hitsautuneelle joukkueelle valtaisat kiitokset peleistä! Erityiskiitos kuuluu Tuulille, jonka luoman vaihtojärjestelmän myötä oli helppo keskittyä pelaamiseen. Sen lisäksi isot kiitokset tietenkin myös vaihtojen toteutumisesta huolehtineille Villelle, Tapiolle ja Miisalle.

Disquitoksen naiset onnistuivat tuomaan kiekkoa maltillisesti hyökkäysmaalialueelle ja toteuttamaan koko kentän swingiä. Kehityskohteiksi seuraavalle kaudelle asetimme ehdottomana ykkösenä fysiikan kehittämisen, sillä joukkueemme jäi siinä osa-alueessa vielä selvästi jälkeen muista joukkueista. Väsähdimme pelien loppua kohden ja heittojen laatu kärsi väsymyksestä.

Pisteiden syntymisessä näytteli suurta roolia joukkueen viikonloppuna yhä paremmin yhteen hitsautunut yhteispeli ja pisteiden maltillinen rakentelu, johon jokainen joukkueessa pelannut osallistui täydestä sydämestään. Pistekuningattareksi täytyy kuitenkin nimittää ansiokkaasti kentällä töitä tehnyt JonnaH.