Tour1: Helsinki

Kesäkauden ensimmäinen SM-tour pelattiin Helsingin Siltamäessä. Disquitosia edustivat AriS, AriV (c), Getten, Juha, Juuso, Lauri, Matti, Pekka, Tapio, Timo ja Ville.

Disquitos – Team 2 12-15

Lauantain ensimmäisestä pelistä Team2 vastaan odotettiin tasaista vääntöä. Peli alkoikin joukkueiden tehdessä maaleja vuorotellen tilanteeseen 3-3. Seuraavissa pisteissä kiekko poltteli käsissämme aiheuttaen helppoja pudotuksia ja Team2 rankaisi tekemällä neljä maalia putkeen. Puoliajalle mentiin tappioasemassa 4-8. Toisella puoliajalla vaihdoimme taktiikkamme jonosta tasakasaan ja tämä selkeytti hyökkäyspeliämme. Puolustuksessa onnistuimme saamaan pari katkomaaliakin tehtyä. Valitettavasti toisen puoliajan voittokaan ei auttanut, sillä ekalla puoliajalla annoimme liian suuren pistejohdon. Kokonaisuudessaan ihan hyvä peli meiltä ja voittokaan ei ollut kaukana.

UFO – Disquitos 15-2

Lauantain toisessa pelissä vastassamme oli UFO, joka viime kesästä poiketen oli koonnut parhaat pelaajansa yhteen joukkueeseen. UFO oli päivän ensimmäisessä pelissään voittanut Team2:n 15-2, joten tiedossa oli todella kova vastus. Pelin tavoitteenamme oli saada oma hyökkäyspeli kulkemaan. Valitettavasti tässä emme onnistuneet. UFO pelasi paikkapuolustusta ja sai sen avulla katkoja aikaiseksi. Toisella puoliajalla saatiin kuitenkin pari maalia tehtyä, joten ei aivan nollille jääty.

Kaksi tappiota tarkoitti alkulohkon jumbosijaa ja pelien jatkumista sunnuntaina sijoista 9-12. Pelien jälkeen osa pelaajistamme pääsi maistelemaan herkkuja Vantaan parhaasta grillistä, jonka grillimestarina toimi Juha.

juha

Disquitos – JSW 8-14

Sunnuntain ensimmäisessä pelissä vastassa oli rakas vihollisemme JSW. Peli alkoi tasaisena ja tiukkana vääntönä. Sunnuntain tuulinen sää vaikeutti molempien joukkueiden peliä ja ensimmäiset 17 maalia pelissä tehtiin myötätuuleen. Tämän jälkeen JSW onnistui puolustuksessaan vastatuuleen saamaan katkon aikaiseksi ja maltillisella kiekonsiirtelyllä vielä maalinkin. Voittaaksemme meidän olisi tarvinnut saada 2 katkomaalia aikaiseksi, mutta JSW tuntui saaneen uutta puhtia tekemästään katkomaaleista. Ikävä sanoa, mutta lopussa emme onnistuneet haastamaan vastustajaa ja lopulta JSW teki pelin viimeiset 6 maalia. Lisää jalkoja olisi kaivattu toiselle puoliajalle. Onnittelut kuitenkin JSW:lle ensimmäisestä voitosta SM-toureilla ulkona.

Saints – Disquitos 12-5

Sunnuntain toisessa pelissä vastaamme saimme Saintsin, joka oli hävinnyt molemmat alkulohkopelinsä niukasti. Ennakolta vastustaja tiedettiin kovaksi ja tavoitteenamme oli hakea hyvää virettä päivän viimeiseen peliin. Pelissä onnistuimme yllättävän hyvin haastamaan Saintsia. Paikkapuolustuksemme onnistui tekemään runsaasti katkoja, mutta maalinteossa onnistuttiin vain myötätuuleen. Kiekkovarmuutta tuulisissa olosuhteissa olisi tarvittu enemmän. Kuitenkin ihan hyvä peli meiltä talvikauden suomenmestareita vastaan.
Disquitos – UFO 2 11-13

Viimeisessä pelissä ratkaistiin tourin jumbosija UFOn kakkosjoukkuetta vastaan. Peli alkoi hienosti vastatuulimaalilla ensimmäisessä hyökkäyksessämme. Ensimmäisellä puoliajalla useampikin maali vastatuuleen oli lähellä. Kiekko saatiin toimitettua lähelle vastustajan maalia, mutta ratkaisevat syötöt maalialueelle epäonnistuivat. Puoliajalle mentiin meidän kahden maalin johdossa. Toisella puoliajalla molemmat joukkueet tekivät maaleja vuoron perään myötätuuleen tilanteeseen 11-9. Tämän jälkeen UFO2 onnistui tekemään katkomaalin vastatuuleen ja heti perään tasoittamaan ottelun. Seuraava piste oli käytännössä pelin ratkaiseva piste ja sitä pelattiin peräti 27 minuuttia. Valitettavasti UFO2 onnistui hyvällä kiekon siirtelyllä kuljettamaan kiekon maalialueellemme ja tästä emme enää toipuneet.

Suurimmaksi osaksi pelit menivät hyvin, mutta ne voitot jäivät uupumaan. Kiekkovarmuutta ja jalkoja vähän lisää, niin 1-2 peliä olisi kääntynyt toisin. Pelaajistamme täytyy nostaa esille tulokkaat Juuso (Salko) ja Getten (naiset), jotka pääsivät nopeasti sisälle pelikuvioihimme ja pelasivat kiekkovarmaa peliä. Lisäksi huomionarvoista on Pekan pistepörssivoitto, joka taitaa olla ensimmäinen seuramme historiassa.